Vi har fått inn over 1000 ideer på Min Q-ide. Det er ikke noe annet å si enn 1000 takk! Helt fantastisk. Nå vil vi gjerne at dere kårer den beste ideen.

Q-sjefen Bent og ForbrukerMads og resten av Q-teamet har trukket ut 6 idéer som de tror på. Fellesnevneren er at det skal være mulig å gjennomføre for Q, være en idé som vi har fått mange henvendelser om og som er innovative. Blant disse har de også forsøkt å finne et bredt spekter. Både «lette» og «vanskelige» produkt.

Stem på den du synes er best her.

Under har vi transkribert hovedpoengene i en av mange diskusjoner mellom ForbrukerMads og Q-sjefen.

6 av 1000?

Mads: Okei Bent. Da har vi og resten av gjengen landet på 6 ideer. Tror du ikke at folk blir sinte når vi bare velger 6 av 1000?

Bent: det kan godt være, men det må jo være enkelt å stemme også! Folk kan uansett gi sin stemme på det produktet de liker best ved å klikke på stjernen ved siden av produktet.

Mads: Jepp! Det er jo et hav av gode ideer. Vi jobber akkurat nå med 38 av de. Om de blir noe av vet vi ikke, men de er gode! Dessuten har vi et hav av nye smaksforslag å ta av!

Bent: Det artigste med Min Q er jo å se hva folk vil ha og hva som rører seg av ideer og forslag der ute. Dette lærer vi mye av.

Mads: Men vi klarer jo ikke å lage alle?

Bent: Nei, men forbrukerne skjønner at vi ikke kan lage 1000 nye produkter neste året. Vi har jo også utfordringer ang. plass i produksjon og f.eks enkelte ingredienser.

Mads: Ja, viktig poeng. Uten tips fra forbrukere hadde vi ikke hatt frokostyoghurt, Skyr mini, nye smaker, bedre konsistens på Skyr, liten frokostyoghurt, gresk yoghurt, creme fraiche. Vi hadde heller ikke hatt den laktosefrie sjokomelken UltiMoo eller laktoseredusert Skyr og yoghurt!

Bent: Nope. Men la oss ta for oss de seks ideene gjengen vår har trukket frem.

Stem på den du synes er best her.

Frozen Skyr

skyr-frozen-tubs

Mads: Oi! Dette kan bli vanskelig. Vi har aldri laget is før og hvor skal vi finne plass til dette i produksjonen vår?

Bent: Ikke vær så defensiv, Mads. Vi kan alltids lære av andre og ingenting er artigere enn en utfordring!

Mads: OK, ser den. Men tror du butikkene vil slippe oss til i fryseboksene?

Bent: Hvis det er et godt produkt så gjør de det.

Ny smak liten frokostyoghurt

frokostyoghurt-vanilje-liten-pose

Mads: Hva sier du Bent? Er dette litt kjedelig å ta med i best blant 1000?

Bent: Nei! Det er her vi har størst sjanse til å få til noe.

Mads: Sant. Faktisk inneholder over halvparten av ideene tips til ny smak og vi har kommet med nye smaker både på Skyr Mini, Skyr og stor frokostyoghurt så det er kanskje på tide at vi utvider også her?

Bent: Nettopp! Folk er opptatt av smak så vi må ta med denne!

Skyr air

skyr-air

Bent: mange skriver til oss og sier at de er litt skeptisk til konsistensen på Skyr.

Mads: ja, men vi har jo nettopp relansert Skyr med en mykere og luftigere konsistens

Bent: Det har vi! Men tenk en Skyr som smelter på tungen og som føles som en fromasj. Sunn og proteinrik!

Mads: Jepp, enig! Den må med. Artig at folk utfordrer oss på eksisterende produkter og utvidelse av de!

Q-Smør

sm+©r-med-porsjon

Bent: Vi har jo brutt mange monopoler og ønsker å fortsette med dette. Mange ønsker å kjøpe alle sine meieriprodukter fra oss så denne må definitivt med.

Mads: Men da må vi jo ta med seterrømme og kefir?

Bent: det kunne vi gjort, men vi må ta en ting om gangen.

Mads: Men kopierer vi ikke bare noe som finnes der fra før?

Bent: Ikke hvis vi klarer å gjøre det på vår egen måte. Det er mange gode tips til bl.a emballasje og fettinnhold osv. Smør er litt kjedelig i dag.

Mads: Godt poeng!

Q-skje

skyr-skje

Bent: Øhhh.. skje? Hvorfor det? Vi har jo en skje?

Mads: Vi får faktisk mange klager på skjeene våre. Spesielt på lite beger Skyr. Alle klager er et forslag til forbedring. Kanskje vi også bør ha med «klager» som best av 1000.

Bent: Du sier noe der, Mads.

Mads: Vi har testet flere hundre prototyper, men klarer ikke å lande noe. Derfor synes jeg at denne må med. Vi trenger at noen pusher oss!

Bent: Ja, det er bare sånn vi kan bli bedre.

Tacorømme

tacor+©mme

Bent: Denne må med!

Mads: Nei. Kan man ikke bare bruke vanlig rømme? Tacosmak på rømmen er unødvendig!

Bent: Det er jo vanlig rømme!

Mads: Ja, hvorfor vil du ha med den da?

Bent: Fordi noen har sett et behov og gitt oss en ide sånn at vi kanskje kan tenke utenfor boksen. Det burde du prøve mer av Mads. Tenk litt utenfor boksen. Tacosmak? Du må lese ideen skikkelig!

Mads: Jada rolig nå, du så jo hvordan det gikk med rømmeflasken vår…

Bent: kan ikke sammenlignes. Den var populær blant mange da den kom på markedet!

Mads: Ja, men den er ikke lenger å finne i butikk…

Bent: Derfor passer det å forsøke noe nytt. Man kan ikke bare gi opp fordi man ikke får det til en gang. Jeg er overbevist om at dette er en god ide som kan skape noe nytt og spennende i en ellers så tradisjonell kategori.

Mads: OK, sjefen bestemmer. Det er jo sant det du sier. I tillegg ser vi at mange kaster meieriprodukter som rømme fordi det blir dårlig eller de bruker bare litt av gangen. Sånn sett er dette en glimrende ide for å begrense matsvinn!

Gi din stemme du også! Stem på den du synes er best her.

nettmøte-avslutning-mars-2017
Bilder til saken: