Bilde av gresskarmuffins med Q Gresk Yoghurt

Å bake i sesong gir deg mange nye, spennende smaksmuligheter. Lag muffins med Q Gresk Yoghurt. Enten med gresskar, banan eller eple. Vi fikk lyst på gresskar, vi. Slik som Mona har laget.

Ingredienser

100 g gresskarpure
2 egg
100 gram Q Gresk yoghurt
50 gram havremel
20 gram kokosblomstsukker/vanlig sukker
10 gram kokosmel
1/2 ts kardemomme og kanel
en klype salt og nellik.

Fremgangsmåte

Skill eggeplomme og eggehvite for seg. Bland sammen gresskarpure, eggeplomme, kokosblomstsukker/vanlig sukker og Q Gresk yoghurt. Stivpisk eggehvitene med saltet. Bland melet og krydderet med yoghurtblandingen og vend inn eggehviten til slutt. Fordel i smurte muffinsformer/muffinsbrett og topp med hakkede pecannøtter. Stek ved 175 grader i ca. 15 min. Dryss over litt kanel før servering.

Tips

Det er mulig å lage denne som en kake om du ønsker. Stek den i en liten rund springform eller brødform og øk steketiden noe. 

Ideskaper

Oppskriften er laget av den inspirerende forbrukeren, Mona Kvammen. Tusen takk, Mona!

Bilder til saken: