Bilde av Suppebrød med urtesmør av Q Gresk Yoghurt

Vintertid er suppetid. Og da trenger man godt tilbehør. Suppebrød av Q Gresk Yoghurt er enkelt å lage ettersom det ikke krever noe heving. Det metter godt og det er definitivt et sunnere alternativ til loffen. 

Ingredienser (ett suppebrød)

2 egg
100 gram Q Gresk yogurt
1 pressa hvitløksfedd
70 g lettkokt havregryn
en håndfull friske urter
en god klype salt
1 ts bakepulver
150 g finmalt spelt.

 
Fremgangsmåte

Bland sammen egg, Q Gresk yogurt, hvitløk, urter og salt. Tilsett bakepulver, havregryn og spelt. Bland godt. Det skal bli en litt klissete deig. Kle en brødform med bakepapir og trykk deigen godt ut i kantene. Stekes ved 175 grader i ca. 25 min.

 
Ingredienser (urtesmør)

50 gram mykt smør
10 gram Q Gresk yogurt
en håndfull friske urter
1 pressa hvitløksfedd
salt og pepper

Fremgangsmåte

Bland alt godt sammen og form den til en pølse i litt plastfolie som settes kaldt.

Q Gresk yogurt og smør går godt sammen. Smøret får en mye mer balansert smak og man får tilført proteiner.

Tips

 Suppebrødet kan fint fryses

Ideskaper

Suppebrød med urtesmør av Q Gresk Yoghurt er laget av den inspirerende forbrukeren, Mona Kvammen. Tusen takk, Mona.

Bilder til saken: