Skyr® er i seg selv et sunt og godt mellommåltid, men du kan også bruke Skyr® som ingrediens i andre oppskrifter. Her er noen kreative forslag som er perfekte både før og etter en løpetur.

Smoothiebowl med Skyr®

1 frossen banan i skiver

1/2 mango i biter

1 dl Biola bringebær

5 bringebær

5 jordbær

1 Skyr® jordbær & lime

Fremgangsmåte

– Jeg velger å fryse ned noe av frukten for å få en tykkere konsistens,

slik at smoothien kan spises i stedet for og drikkes. Konsistensen blir fløyelsmyk, sier Annie som står bak Instagram-kontoen @norsk_matglad. Hun elsker å eksperimentere med næringsrike og fargerike retter.

– Kjør litt og litt av bananen og mangoen i blender sammen med Biola,

Tilsett Skyr® og bær, og kjør til du har en klumpfri smoothie. Topp med blåbær, bringebær og kiwi, fortsetter hun.

– Jeg liker denne blandingen veldig godt, den er passe syrlig og søt, og metter godt enten som frokost, mellommåltid, før eller etter trening. Biola tilsetter jeg slik at jeg får i meg vitamin D og i tillegg er den fin for magen. Smakene passer veldig godt sammen, avslutter Annie. For mer inspirasjon kan du titte innom Instagram-kontoen @norsk_matglad.

Halvveis til fem om dagen

Klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite er enig i det Annie sier; dette er en perfekt blanding med en sammensetning som gjør at den passer like godt før som etter trening – eller som frokostmåltid.

– Frukt og bær tilfører effektive karbohydrater som fyller på glykogenlagrene og bedrer utholdenheten. Melkeproduktene, og særlig Skyr®, bidrar med mye proteiner.  Foruten de biologisk fullverdige proteinene som gir metthet og er effektive i vekst/restitusjon av muskelmasse, gir retten ca 255 mg kalsium, forteller Ragnhild.

– Som måltid, bidrar dessuten retten med 2,5 fruktenheter av de anbefalte 5 om dagen og med en av tre melkeenheter.

Et fullverdig måltid

Ragnhild forteller videre at mango, bær og banan gir flere nyttige næringsstoffer og antioksidanter. Dette er eksempelvis: fiber, magnesium, kalium, kalsium, folsyre, vitamin A og betakaroten.
– Til sammen gjør disse næringsstoffene godt for blant annet hud, muskelfunksjon, syn og nerveimpulser. Kort oppsummert er dette et næringsrikt, fullverdig måltid som er lett å lage – og lett å spise, sier ernæringsfysiologen.

 

Solskinnsmoothie med Skyr®

1 Skyr® smak av appelsin og mango (min favoritt- Skyr®)
1 Neve fryst mango
1 banan
3 dl appelsin juice

– Alt dette mikses i blender. Dette er en enkel og frisk favoritt, forteller Susanne som står bak Instagram-kontoen @susiq_fitness. Susanne er en sprek jente som også lager mye sprek mat, og Skyr® er en ingrediens som ofte går igjen.

En herlig boost

– Med en kombinasjon av Skyr®, appelsinjuice og frukt, får man en klar boost på karbohydratsiden, sier klinisk ernæringsfysiolog Ragnhild Lekven Fimreite.
– Appelsinjuicen og frukten inneholder fruktose, glukose og elektrolytter (salter) som er lett tilgjengelig for kroppen, fortsetter hun. Dette gjør at drikken passer perfekt som oppladning før trening eller løp der utholdenhet står i fokus.

Perfekt etter trening

Proteinene fra Skyr® har høy kvalitet og metter samtidig som de bidrar til gjenoppbygging av muskulatur. Dermed passer denne solskinnssmoothien perfekt etter langvarige treningsøkter, der en trenger rask effekt for å få opp blodsukkeret og energien tilbake.

– Som restitusjonsdrikk gir den også effektivt påfyll av glykogenlagrene i lever og muskulatur. Dette er en stor fordel om man løper mye eller utfører andre treningsformer som krever utholdenhet og styrke, avslutter Ragnhild.

Bilder til saken: