Vi i Q-Meieriene inviterer til Matredderdagen 2019. Vi kaster alt for mye mat og dette må vi alle gjøre noe med. Bli inspirert av matreddere fra inn- og utland!

Program Matredderdagen 2019

MELD DEG PÅ HER

 Dato: 28. mars 2019
Tid: Kl. 16:30-20
(matservering 1630-17)
Sted: Vulkan, Oslo

16:30 – Matservering fra KompassMat

17:00 – Q-Meieriene ønsker velkommen

Selina Juul (DK)

Verdenskjent for sin kamp mot matsvinn og blir regnet som en av verdens førende personer i denne kampen. Hun skriver for en av verdens største nettaviser, The Huffington Post og har vunnet Nordisk Råds Natur- og Miljøpris. CNN og BBC har laget dokumentar om henne og over 30 millioner mennesker har sett denne på sosiale medier.

Er du opptatt av å redde mat og spare penger så må du få med deg Selina Juuls «Stop Matspild»

Bent Myrdahl - Q-sjefen

Har de siste årene satt fokus på at næringslivet må ta flere grep i kampen mot matsvinn. Q-Meieriene er et foregangsselskap når det kommer til dette og har ikke bare kuttet svinn i produksjon, men fått internasjonal oppmerksomhet for sin nye datomerking. Hver måned deler han ut Matreddeprisen til noen som gjør det lille ekstra for å redde mat. Hvorfor gjør Q-Meieriene dette?

Mette Nygård Havre

Bakgrunn som journalist hos TV2.no og kommunikasjonssjef i renovasjonsselskapet BIR AS. Ønsker å reise land og strand rundt for å motivere folk til å redusere eget matsvinn. Fikk Q-Meieriene til å endre datostemplingen på melk til "Best før, men ikke dårlig etter". Driver folkebevegelsen Spis Opp Maten som hver måned øker i antall følgere

Helene Uri

Språkforsker, forfatter og professor, Helene Uri har sett på hva vi som språkbrukere kan gjøre for å minske matsvinn. I 2018 kom ordet «matredder» inn på Språkrådets toppliste over nye ord vi har tatt i bruk her i landet. Vi har også sett fremvekst av «grønne ord» som fotavtrykk, bærekraftig, miljøbod og matvinn. Men hjelper ORD? Får de oss til å agere?

Aina Elstad Stensgård

Forsker hos Østfoldforskning, Norges fremste fagmiljø innenfor analyse av miljø- og ressurseffektivitet til produkter og tjenester. Hun er bl.a medforfatter av rapporten «Matsvinn i Norge 2015-2017» og har oversikten over hvor mye mat vi kaster og hvilke trender som skiller seg ut både positivt og negativt.

Anders og Sherry fra KompassMat

Mange skeptikere sier at det er nærmest umulig å tjene penger og samtidig være bærekraftig. KompassMat mener at det er en forutsetning for å lykkes. De kombinerer produksjon av overskuddsmat med å skape arbeidsplasser. Det gjør at de tar aktivt del i 2 store samfunnsutfordringer, nemlig matsvinn og utenforskap. KompassMat lager selvfølgelig også mat til alle i salen!

Matredderprisen 2019

Hver måned frem til Matredderdagen deler Q ut "Matredderprisen". Kåringen av årets matredder skjer selvfølgelig på Matredderdagen.

MELD DEG PÅ HER