Hel ost, som det blant annet blir nevnt i en Brille-episode, forurenser mer enn skivet fordi det blir kastet mer.

Jeg ser mange lar gulosten ligge flat når de skjærer, da blir det et stort, flatt stykke ost til slutt, som jo er vanskelig å skjære videre med ostehøvel. Om gulosten skjæres på høykant, som brunost, så blir "resten" bare halvparten så stor.

"Resten" kan selvfølgelig også spises, og er spesielt god på østesmørbrød i stekeovn, men det virker opplagt :)

Det er meg ikke kjent hvorfor gulost selges i liggende pakninger, mens brunost i stående. Det burde altså kunne gjøres noe med både hos forbruker og produsent i mitt syn :)

Kommentarer til idéen

Foreløpig lager vi ikke ost, men skulle vi begynne med det skal det definitivt vurderes!

Våre kollegaer i Kavli lager skivetost og der er det vanskelig å kaste noe som helst ;)

- Mads Liabø, 7. feb. 2018
Rapporter innlegg
Comment icon 1
LF
lars@fot.land