Hadde du ikke muligheten til å delta på Q-Meierienes første Forbrukerdag? Nå har du sjansen til å få en oppsummering fra Forbrukerdagen gjennom vårt bildegalleri.

De ivrigste tilskuerne sikret seg de beste plassene før sales fyltes opp.

Q-sjefen Bent Myrdahl og markedsdirektør Kristine Aasheim ønsket velkommen til Q sin aller første Forbrukdag! De fortalte hvem Q-Meieriene er og hva vi står får. Myrdahl opplyste også at forbrukerene er de faktiske sjefene, og ikke ham selv.

To kjente fjes dukket opp som konferansierer. Melkesjef Pål Rasmussen og Mads Liabø (kjent som Forbruker-Mads) guidet oss gjennom en spennede kveld med foredrag, prisutdeling og underholdning. Her rett før de introduserer første foredragsholdere.

Først ut er to generasjoner matreddere! Mette Nygård Havre og sønnen Oskar fortalte om hvor mye mat som går i søpla hver år. De delte sine beste tips for å minske matsvinn og noen smarte middagsoppskrifter med restemat. De fortalte også om oldemoren til Oskar som ikke hadde kjøleskap eller dato på maten sin da hun vokste opp. Husk: best før, men ikke dårlig etter!

Å være matredder er litt som å være en superhelt!

Matredder Mette ga sin matredderkappe videre til sønnen Oskar og en ny generasjon matreddere.

Den unge seriegründeren Max Gouchan holdt også foredrag. Han fortalte om alle sine gründereventyr og inspirerte unge som voksne til å gripe sjanser i livet og jobbe med noe de brenner for.

Hold fast! En annen eventyrer som dukket opp var Samuel Massie. Han fortalte om sin vanskelige ungdomstid og hvordan folkehøyskole og seiling inspirerte ham til å reise ut på de 7 hav. Da de var på havet kunne Samuel fortelle at de ikke hadde mulighet til å la mat gå til spille - så skiver med "muggtrær" ble dekket av ekstra mye syltetøy.

Med god kok i publikum, og en engasjerende foredragsholder er det klart at dagen måtte dokumenteres med en gruppeselfie.

Forbruker-Mads og Pål sjekker temperaturen i salen før utdeling av første pris.

Mette Nygård Havre entret scenen med adm.direktør Karl Johan Ingvaldsen fra Kavli. De skulle dele ut kveldens første pris – matredderprisen.

Navnet på vinneren av matredderprisen ble ikke levert i konvolutt, men i en melkekartong selvsagt!

Gratulerer til Tegleverket skole som vant matredderprisen for en av sine idéer om å redde mer mat! Premien var en flott 3D printer.

Applaus og gode ord til de flotte elevene og deres kreative forslag til matreddertips.

August Dahl kjent fra Idol og the Voice stod for kveldes underholdning

Sist, men ikke minst! Silvija Seres som er styremedlem i Q-Meierienes eier, Kavlifondet, forklarte hvorfor fremtiden er digital. Et riktig så spennende foredrag fra en kvinne med fartstid fra Silicon Valley.

Med seg fra Jæren hadde Q-sjefen Bent tre melkebønder. Bent lurte på hvordan det gikk med kuene hjemme på Jæren og bøndene kunne stolt fortelle at kuene hadde det helt topp. Bøndene kunne nemlig få oversikt over kuene sine via en app på telefonen sin. Qule saker med andre ord!

Dobbel seier! Teglverket skole vant ikke bare matredderprisen. De stakk også av med innovasjonsprisen og tilhørende innovasjonsstipend på 50.000kr. 

Helt til slutt gikk den gjeve forbrukerprisen gikk til Ragnhild Zorrilla for idéen til Skyr® Mini. Hun satt på T-banen og ønsket seg et mer praktisk måltid til sine sultne barn som ikke griste for mye på farten. Idéen hennes om Skyr® Mini har også vunnet dagligvarebransjens innovasjonspris.

Takk for denne gang! Kanskje ser vi deg neste gang, og kanskje har du kreative idéer du vil dele med oss i Q-meieriene? Forbrukerdagen vil bli en ny tradisjon for å rette oppmerksomhet til de egentlige sjefene i Q, nemlig deg, forbrukeren!

Bilder til saken: