I mai kan du endelig nyte gresk yoghurt fra Q-Meieriene. Yoghurten har en perfekt myk og fyldig konsistens, og du blander selv inn frukt, bær og granola slik du ønsker. Sammen med våre forbrukere har vi smakt oss frem til 3 spennende smakskombinasjoner.

Det er  Skogsbær & GranolaMango & Fersken og Sitron & Appelsin.

For mange er gresk yoghurt en nytelse i hverdagen, så da vi skulle lage gresk yoghurt var det viktig å være best på smak. Våre testpanel av forbrukere har fått smake utallige varianter og kombinasjoner, før de landet på de 3 vinnerproduktene som du nå finner i butikk. Og siden vi i Q liker å stille ekstra høye krav til oss selv, har vi dessuten redusert sukkermengden vesentlig, sier Q-sjefen Bent Myrdahl.

Se næringsinnhold og mer om smakene her

Laget av norsk melk på original gresk metode

Q-Meieriene lager gresk yoghurt på den fineste norske melk, og bruker nærmere 3 liter Q-melk for å lage 1 KG gresk yoghurt. Dette kalles filtrering, og er den klassiske greske måten å lage yoghurt på. Den originale greske metode er også hemmeligheten bak den fløyelsmyke konsistensen, og gjør produktet naturlig rikt på proteiner. Q sin greske yoghurt er også laktoseredusert.

30% Mindre sukker

Q-Meieriene har tatt kampen mot sukkeret i hverdagsyoghurt, og er stolte av å nå lansere 3 nyheter med 30% mindre sukker enn de fleste andre greske yoghurter.

-Vi har sammenlignet produktene med all gresk yoghurt uten kunstig søtning, og med kun 8g sukkerarter/100g i våre produkter sparer vi samfunnet for unødig bruk av sukker. Vi planlegger å spare den norske forbruker for 15 TONN sukker første salgsår med sukkerreduksjonen i Q Gresk Yoghurt. Det er mye sukker det, sier Q-sjefen.

-Q Gresk Yoghurt er et smakfullt mellommåltid, som samtidig bidrar med mindre av de tomme kaloriene fra hvitt sukker.  Sukkerkampen er viktig for oss i Q-meieriene, og er også i tråd med helsemyndighetene sine siste initiativ med å sette fokus på sukkerreduksjon, sier ernæringsfysiolog i Q, Ane Grønsberg.

Bilder til saken: