Q-Meierienes nyhet Skyr® Mini er endelig på plass i butikk. Den ernæringsrike Skyr Mini har nå fått et design som gjør at den lettere passer i matboksen. Men hva er egentlig Skyr Mini og passer det i barns kosthold?

Skyr® er laget av syrnet skummetmelk og har en tykkere og mer kremet konsistens enn for eksempl yoghurt. Opprinnelig kommer oppskriften til Skyr® fra Island, og er basert på en eldgammel tradisjon for ferskost som er mer en tusen år gammel. Noe av det unike med Skyr er at den er naturlig rik på proteiner. Dette henger sammen med den store melkemengden som inngår i produksjonen. I tillegg er Skyr naturlig fettfri.

Hva med proteiner til barn?

Vi spør Ragnhild Lekven Fimreite, klinisk ernærings fysiolog ved Haukeland universitetssykehus, hva hun mener om Skyr sin sammensetning

- Det er viktig å skille mellom produkter som er tilsatt ekstra proteiner og produkter som har et naturlig høyt proteininnhold, sier Lekven Fimreite.

ragnhild lekven fimreite

-Skyr er et næringsrikt produkt, som metter mer enn mange andre meieriprodukter. Selv om barn sjelden trenger ekstra tilskudd av proteiner, ser jeg ingen ulempe med å spise Skyr eller andre mer tradisjonelle hvitoster, som begge er naturlig rik på proteiner.

Skyr har likevel et noe lavere proteininnhold enn hvitost og andre faste oster, sier ernæringsfysiologen.

Ingen kunstig søtning

Skyr® Mini er tilsatt kun 4 % sukker og inneholder flere nyttige næringsstoffer som proteiner, kalsium og B-vitamin. Skyr® Mini er et bedre valg enn mange andre yoghurtprodukter med høyt sukkerinnhold. 

Bilder til saken: