Nå har vi endelig på plass en større kartong med Q® Kremfløte etter å ha hørt på alle dere storbakere der ute som ønsker seg mer.

- Store høytider trenger større kartonger så vi er veldig glade for å kunne tilby en bedre løsning for de som bruker mye fløte, sier produktsjef for matlagingsprodukter i Q, Anne Merete Samnøen.

En i stedet for flere

- Vi har blitt fortalt at mange er lei av å måtte kjøpe flere kartonger. Ofte fører dette til at folk ikke bruker opp den siste kartongen og at denne kastes, sier Q-sjefen Bent Myrdahl.

Myrdahl har lenge hatt kampen mot matsvinn på agendaen og trodde først ikke at større kartonger faktisk kunne hjelpe mot dette.

- Med en større kartong fløte er det lettere å planlegge bakingen eller matlagingen før store begivenheter, forklarer Q-sjefen.

Ekte kremfløte

Ekte kremfløte fra Q-meieriene kommer nå altså i to størrelser, både i liten og stor variant. Begge laget på den beste fettrike delen av fersk norsk melk. Etter at melken er silt får den stå en stund slik at det dannes et fløtelag. Melken skilles ut og går så videre som skummet melk, mens fløten standardiseres til 38% fett. Perfekt til matlaging og baking eller bare som en skvett i kaffen.

 - Nå står vi like foran den lyse årstiden med maifester som svinger seg over i late sommerdager. Q® Kremfløte er en ekte nytelse. Smaken er ren og frisk uansett om du velger å nyte den flytende på sommerens jordbær eller pisket i varm kakao hvis du skal være så uheldig at gradestokken kryper nedover, sier Samnøen.

Grunnen til at den lanseres nå er for å sikre at Q-Meieriene får være med på alle feiringene i mai og til sommerdesserten over alle i juli; jordbær med Q-kremfløte.

Se gode tips og kremoppskrifter her.

Bilder til saken: