Bærgrøt kan du lage av de bærene du har tilgjengelig, det er en nydelig sommerdessert , men den kan også lages av syltetøyrester.

Ingredienser

200 g Bringebær
200 g Jordbær
200 g Blåbær
1 dl Vann
100 g Sukker
1 stk Vaniljestang
1 stk Kanelstang
2 ss Potetmel
1 dl Kaldt vann
2 dl Q® Drømmelett®
1 stk Vaniljefrø fra vaniljestang
2 ss Valnøtter

Fremgangsmåte (6 porsjoner)

  • Vask og rens bær for stilker og stein.
  • Skjær et snitt i vaniljestangen og skrap ut frøene og ha i en liten skål, sett til side.
  • Kok opp vann, og tilsett kanelstang, vaniljestang uten frø og sukker. Tilsett bær, kok opp og senk varmen. La det hele småkoke et par minutter. 
  • Rør sammen potetmel og kaldt vann. Ta kjelen til side og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle under omrøring. Sett kjelen tilbake på platen og kok raskt opp under lett omrøring.
  • Hell bærgrøten i en bolle og avkjøl.
  • Ha Q® Drømmelett® i en skål og rør inn frøene fra vaniljestangen. La stå noen minutter og server som topping på bærgrøten.

Server bærgrøten med Q® Drømmelett®-topping.

Tips:

Solbær, risp og bjørnebær er også kjempegode bær å ha i en bærgrøt. Du kan gjerne bruke en frossen skogsbærblanding. Har du evt rester av syltetøy kan du også lage en god bærdessert av det.