Chiapudding er de siste årene blitt mer og mer populært, og har en spennende smak og konsistens. Ikke minst har chiafrøene, som puddingen er laget av har et høyt innhold av essensielle fettsyrer, vitaminer, mineraler antioksidanter og proteiner, og blir derfor av mange sett på som små næringsbomber. Hva med chiapudding med Q Frokostyoghurt vanilje?

2 porsjoner.

Du trenger:

250 g Q Frokostyoghurt vanilje
1 ½ dl Q-melk
50 g chiafrø
15 g honning (smak til)

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i et glass med lokk og rist godt. Det er nemlig viktig at chiafrøene blander seg godt inn, og ikke blir liggende i klynger. Hell chiapuddingen i ønskede skåler eller glass og sett i kjøleskap i minst 4-5 timer, men gjerne over natten. Selv om chiapuddingen nå er rennende vil den stivne over natten da frøene absorberer opptil 12 ganger sin egen vekt når de bløtlegges i væske.

Topp chiapuddingen med friske bær, frukt og litt honning og nyt. Mmmmmm…

Tips:

I chiapuddingen kan du selvfølgelig bruke andre smaksvarianter for Q Frokostyoghurt eller annen type melk, som for eksempel mandelmelk eller kokosmelk. Det smaker også nydelig å blande inn bær- eller fruktpureer i puddingen. Topp gjerne chiapuddingen med smoothie eller fruktsaus. Synes du konsistensen på chiapuddingen er for uvant, kan du gjerne bytte ut 20 g chiafrø med 30 g havregryn, da får den en mer grøtaktig konsistens. Det kan være viktig å merke seg at peanøtt- og sesamallergikere kan reagere på chiafrø.
Oppskriften er laget av forbrukeren Tone Utne.

Bilder til saken: