Kjøleskapsgrøt er en kald form for havregrøt som har blitt veldig populær de siste årene. Den lager seg selv over natten og smaker utrolig godt, samt at smakskombinasjonene er uendelige, altså en sikkert vinner! Her har jeg valgt å lage en grunnoppskrift basert på Q Frokostyoghurt naturell.

Kjøleskapsgrøt med Q Frokostyoghurt

2 porsjoner

Du trenger:

140 g store havregryn
2 dl Q-melk
130 g Q Frokostyoghurt naturell
2 ts honning
Ønsket mengde kanel

Fremgangsmåte:

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Smak til i forhold til søtning og kanel. Hell grøten over i et glass med lokk eller en skål med plastfolie over. Sett grøten i kjøleskapet natten over. Morgenen etter topper du grøten med dine favorittbær eller frukter, og så er den klar til å nytes.

Tips:

Som tidligere nevnt er smakskombinasjonen her uendelige, og det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan lage. Variere gjerne med andre varianter av yoghurt, og andre former for melk, kokosmelk gir en spesielt spennende smak. Hva med en tropisk variant, laget på melon- og pasjonsfrukt yoghurt, kokosmelk og mango? Er du glad i banan er det også veldig godt å tilsette ½ most banan i grøten. Frø, nøtter og kjerner egner seg godt for å gi grøten mer fett og proteiner, og så gir det en nydelig konsistens. Du kan også røre inn bær og frukt i selve grøten for å gi en spennende og frisk smak.
Oppskriften er laget av forbrukeren Tone Utne.

Bilder til saken: