Frisk opp lunsjen din med noen velsmakende lunsjcookies laget av søtpotet og yoghurt. Helsprøtt lunsjalternativ. 

Ingredienser

300 g søtpotetmos
3 ss Q Naturell Yoghurt
150 g havremel
15 g knuste solsikkefrø
15 g knuste valnøtter
10 g chiafrø
1 ts bakepulver
en klype salt

Fremgangsmåte

Bland alt godt sammen. For å lage søtpotetmos deler du søtpotet i 4 biter og baker i ovn evt. i mikrobølgeovn til de er myke. Ta ut søtpotetmassen med en skje og kjør i foodprosessor.

Kle et stekebrett med bakepapir og form til syv store cookies ved hjelp av litt mel på hendene. De vil ikke sige ut ved steking, så form de slik du ønsker de. Stekes ved 175 grader i ca. 20-30 min. Dersom du ønsker mindre/flere cookies må steketiden reduseres noe.

Søtpotet inneholder mye fiber og sammen med havre er det en god kilde til langsomme karbohydrater. Ved å tilføre protein fra yoghurt, fett fra nøtter/yoghurt og omega-3 fra chiafrø, metter disse godbitene både små og store mager.

Tips

Lunsjcookiesene er like gode med brunost som hvitost. Passer som frokost, lunsj eller mellommåltid. Søtpotet inneholder mye fiber og sammen med havre er det en god kilde til langsomme karbohydrater. Ved å tilføre protein fra yoghurt, fett fra nøtter, yoghurt og omega-3 fra chiafrø, metter disse godbitene både små og store mager

Ideskaper

Oppskriften er laget av den inspirerende forbrukeren, Mona Kvammen. Tusen takk, Mona!