Bilde av pannekaker med Q Gresk Yoghurt

Her har du oppskriften på en god start på dagen.Saftige pannekaker laget av yoghurt naturell. Blir jo ikke bedre enn det. Eller hva?

Ingredienser

1 egg
50 g Q Naturell Yoghurt
60 g Q-melk
35 g finmalt spelt
30 g lettkokt havregryn
1 ts bakepulver
1 klype salt
1 klype vaniljepulver
1 ss kokosblomstsukker / vanlig sukker

Fremgangsmåte:

Bland alt det våte sammen med en gaffel/visp. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland godt. La røren svelle i 10 min og stek i godt med nøytral kokosolje. Oppskriften gir ca. 6-7 små pannekaker. Her servert med en topping av yogurt, en klype vaniljepulver og frosne bringebær.

Tips

Varier med krydder i røren. Kardemomme, kanel, nellik og ingefær. Gjerne fersk-revet sitronskall også. Eller tilsett 1 ss kakao for sjokoladepannekaker. Kun fantasien setter grenser. Her har du oppskriften på en god start på dagen. Det er gode proteiner fra egg og yoghurt, blodsukkervennlig, langsomme karbohydrater som holder deg mett lengre og gode fettkilder fra yogurten og stekeoljen. Pannekakene blir i tillegg litt ekstra saftig grunnet den greske yoghurten.

Ideskaper

Oppskriften er laget av den inspirerende forbrukeren Mona Kvammen. Tusen takk, Mona!