Chia, eller chiafrø, blir mer og mer populært her hjemme. Den søramerikanske planten fra myntefamilien kan gi en frisk smak til mye. Frøene er kilde til proteiner, kalsium, fiber, magnesium og omega 3 for å nevne noe. Vi har testet å blande chiafrø med Skyr® og resultatet ble forbløffende bra. Prøv du og. Under finner du tre oppskrifter med Skyr® og chia. Velbekomme!

Chiapimpet Skyr® vanilje med papaya og blåbær

Porsjoner: 1 

Tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 2 stk Skyr® vanilje eller valgfri smak :)
  • 1 stk papaya
  • 100 g blåbær
  • 2 ss chiafrø

Fremgangsmåte

  • Skrell papaya og kutt opp i små biter
  • Ha papaya i en blender og kjør til den får en myk og grøtete konsistens
  • Tilsett chiafrø og rør rundt
  • Ta lagvis med Skyr® og papayapurè i en egnet skål
  • Pynt med blåbær og litt papaya

Skyr® chiabringebærmett

Porsjoner: 1 

Tid: 10 minutter (men chiagel er best hvis den bløtlegges over natten)

Ingredienser

  • 1 stk valgfri Skyr®
  • 2 dl vann
  • 2 ss chiafrø
  • 1 ts havregryn
  • Litt bær

Fremgangsmåte

  • Lag chiagel med 2dl kaldt vann og 2 ss chiafrø (helst bløtlagt over natten)
  • Legg chiagel og Skyr® lagvis i et glass og pynt med havregryn og litt bær

Skyr® papayamost chiavaniljevilje

Porsjoner: 1 

Tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 1 stk moden papaya
  • 2 ss chiafrø blandet med 2dl vann
  • 2 stk Skyr® vaniljevilje 
  • Litt blåbær til pynt

Fremgangsmåte

  • Skrell papaya, fjern innmaten og kutt den i terninger
  • Kjør papayaterningene i en foodprosessor
  • Legg Skyr® vaniljevilje, chiamiksen og papayamosen lagvis i en egnet skål
  • Pyntes med blåbær og litt papaya
Bilder til saken: