Taco med pulled pork og Q® Lettrømme

Prøv Q® Lettrøme i denne herlige pulled pork-varianten! På under en time har du en helt ny vri på tacofredagen.

Ingredienser

400 g Pulled pork
1 pk Grov taco lefser
100 g Hakket tomater
50 g Slicet Rødløk
50 g Hakket epler
Grønn salat
Noen koriander blader
1 beger Q® Lettrømme
2 ss Limesaft
Diverse etter ditt valg
2 ss Dijonsennep
1 ss Honning
2 dl Eplejuice
1 dl Vann
Krydderblanding
1 ts Salt
1 ts Pepper
1 ts Spisskummin
1 ts Cayennepepper
1 ts Røykt paprikapulver
1 ts Røykt chilipulver
Bruk krydderet du stoler på :)

Vil du ha en lettere (tid og kalorier) tacovariant så se vår oppskrift på kyllingtaco med Q® Drømmelett®

Fremgangsmåte

  • Varm pulled pork etter anvisning på pakken (eller lag selv, se neste pkt.), bland inn hakkete tomater, eplebiter og limesaft 

Eller lag selv

  • Finn det kjøttet du vil ha (svinenakke/svinebog/høyrygg e.l)
  • Smør kjøttstykket inn med litt sennep og honning evt. andre sauser som du liker.
  • Gni inn (eller rub som de sier på engelsk) med krydder. Her velger du selv. Vi brukte røykt chilipulver, røykt paprikapulver, spisskummin, salt, pepper og cayennepepper.
  • Bland sammen eplejuice, vann og litt brunt sukker og hell over kjøttstykket slik at nederste del (0,5-1cm) er dekket. Mange bruker også øl som f.eks en bayer.
  • Stek på 160 grader i ca. 6 timer. Hell gjerne litt av vesken over kjøttet underveis.
  • La kjøttet hvile litt før du river det fra hverandre med to gafler e.l.
  •  Fordel salatblader, og korianderbladene utover en varm lefse og ha kjøtt, epler og tomatblandingen på toppen, servere lefsene sammen med Q® Lettrømme.

Vil du ha en lettere (tid og kalorier) tacovariant så se vår oppskrift på kyllingtaco med Q® Drømmelett®