Hei du! Den nye bambus-skjeeen har gitt oss ordentlig hodebry – og vi jobber knallhardt med å løse utfordringene. I en periode vil våre Skyr®- og yoghurtbegre derfor være uten skje. 

Her kan du lese mer. Takk for tålmodigheten! 

Hvorfor er det ikke skje i Q-Meieriene sine Skyr®- og yoghurtbegre?

Vi har leveringsutfordringer knyttet til vår nye bambusskje. Det gjør at vi ikke får produsert og levert ut nok Skyr®- og yoghurt til dere.  Derfor produserer vi midlertidig uten skje i lokket på Skyr®, Skyr® Luftig og Q Yoghurtmousse. Dette gjør vi for at du skal kunne få tak i din favorittskyr- og yoghurt fra Q-Meieriene.

Hvor lenge skal Skyr®- og andre yoghurtbegre være uten skje i lokket?

Dette er kun en midlertidig løsning. Fremover vil skjeen komme tilbake slag i slag på de ulike variantene. Ved utgangen av mars skal de fleste lokk ha skje i seg.

Hvordan ser jeg om begeret er med eller uten skje?

Når vi produserer Skyr® og yoghurt uten skje får begeret et gult klistremerke på toppen av lokket. Her står det at produktet mangler skje. 

Hvorfor har det vært både treskje og bambusskje i begeret?

Grunnen til  dette er at vi ikke har fått tak i nok bambusskjeer. Derfor har vi fylt på med treskje i tillegg. Til tross for dette får vi fremdeles ikke tak i nok skjeer til å dekke etterspørselen etter Skyr® og Q Yoghurtmousse.

Hvorfor har dere byttet skje fra plast til bambus?

3.juli i år ble det lovpålagt at alle leverandører skal slutte å selge produkter med engangsbestikk i plast. Vi har jobbet lenge med å finne en god erstatning for plastskje, og bambusskjeen er det beste alternativet vi har funnet så langt.

Hvorfor har dere kun byttet ut skjeen og ikke resten av begeret som også er av plast?

Årsaken til at plastskjeen forsvant er et generelt forbud mot å selge engangsplast. Dette forbudet er ment å forebygge forsøpling.

Grunnen til at skjeen må bort, men at plastbegeret består er at de har ulike funksjoner og bruksområder. Skjeen blir kun brukt i det yoghurten spises, mens begeret passer på yoghurten hele veien frem til du spiser den. Når det er sagt, så jobber vi hele tiden med å finne bedre løsninger - for både skje og beger.