De aller fleste bruker selve hodet på brokkolien når de skal lage mat. Så går stilken og bladene i avfallet. Kjenner du deg igjen? Det gjør i hvert fall jeg, helt inntil jeg fikk vite at brokkolistilken også kan spises. Da lurte jeg på hvorfor jeg aldri hadde stilt spørsmål til det i oppveksten. Det er jo rart at vi har pleid å kaste den! Den utgjør en stor del av brokkolien, og den smaker nydelig.

Ingredienser

2 brokkolistilker, kuttet i strimler
2 vårløk, kuttet i skiver
salt og pepper
rapsolje til steking

Fremgangsmåte:
Kutt stilken i strimler, de må ikke være for små. Stek dem på høy temperatur i en stekepanne med litt rapsolje, smak til med salt og pepper. Når stilken er ferdig stekt tilsetter du opphakket vårløk i pannen. Da er brokkolisalaten ferdig. Passer godt som garnityr til både kjøtt og fisk eller spises alene. Husk at brokkolistilken også er god å bruke i wok. 


Matreddertips:
Bruk hele brokkolien. Bladene på stilken tar du av og steker i litt olje med salt og pepper. Fin å pynte med på toppen av en suppe eller salat. Smaker supergodt!