- Bland sammen alle ingrediensene til en smidig deig, ikke for hard.
- Legg et kjøkkenhåndkle over bollen, la deigen hvile i 20 minutter.
- Del deigen i 6 like store deler, form de til boller og klem de flate.
- Kjevle "bollene" til runde leiver med tykkelse som pannekaker.
- Stek tortillalefsene i en tørr stekepanne på middels til sterk varme, når de blåser seg opp så snu de og stek de på den andre siden. Legg de ferdige tortillalefsene innpakket i et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre, hvis du ikke spiser opp alle kan de fryses ned.
- Tin osten og skjær pølsene i biter.
- Legg ost og pølse i tortillalefsene og stek til osten er smelta og pølsen er varm.
- Server med salat.
Matredder salat
- Skjær opp grønnsakene og legg de i en bolle.
- Bland sammen alle grønnsakene
- Skjær opp brødbiter av brødet som ble brukt til desserten.
- Finn frem en stekepanne og smelt litt smør i pannen (prøv å få smøret overalt i pannen).
- Når smøret har smeltet heller du brødbitene i pannen og steker brødbitene til de blir sprø (prøv å ikke svi brødbitene fordi det smaker bedre når det ikke er brent/svi).
- Når du er ferdig med krutongene skjærer du opp soppen og steker soppen til den blir brun.
Oppskrift fra Fagertun barne - og ungdomsskole.