Ingredienser

Reste-tortilla:
0,25 dl rapsolje
1 ts bakepulver
0,25 ts salt
75 g byggmel
125 g hvetemel
1 dl vann
frossen revet ost
1 kjøttpølse
Matredder salat:
0,5 løk
0,5 tomat
Krutonger (brødrester)
0,3 salat
1,3 squash
1 sopp
  1. Bland sammen alle ingrediensene til en smidig deig, ikke for hard.
  2. Legg et kjøkkenhåndkle over bollen, la deigen hvile i 20 minutter.
  3. Del deigen i 6 like store deler, form de til boller og klem de flate.
  4. Kjevle "bollene" til runde leiver med tykkelse som pannekaker.
  5. Stek tortillalefsene i en tørr stekepanne på middels til sterk varme, når de blåser seg opp så snu de og stek de på den andre siden. Legg de ferdige tortillalefsene innpakket i et kjøkkenhåndkle for å unngå at de blir tørre, hvis du ikke spiser opp alle kan de fryses ned.
  6. Tin osten og skjær pølsene i biter.
  7. Legg ost og pølse i tortillalefsene og stek til osten er smelta og pølsen er varm. 
  8. Server med salat.

Matredder salat

  1. Skjær opp grønnsakene og legg de i en bolle.
  2. Bland sammen alle grønnsakene
  3. Skjær opp brødbiter av brødet som ble brukt til desserten.
  4. Finn frem en stekepanne og smelt litt smør i pannen (prøv å få smøret overalt i pannen).
  5. Når smøret har smeltet heller du brødbitene i pannen og steker brødbitene til de blir sprø (prøv å ikke svi brødbitene fordi det smaker bedre når det ikke er brent/svi).
  6. Når du er ferdig med krutongene skjærer du opp soppen og steker soppen til den blir brun. 

Oppskrift fra Fagertun barne - og ungdomsskole.