Kaayne (Kristoffer Kaalsaas) ønsker velkommen til Q-Matredderdagen 2022. Han leder oss gjennom årets Matredderdag både i studio, og online til ungdomsskoleelever i hele Norge. I dag skal vi dele ut årets matredderpris, og har i den anledning vært på besøk hos tre skoler som kjemper i en matredderkokkekamp, og vi skal få tips og triks og lære mer om matredding, matlaging og ha det gøy sammen.

Årets kokkekamp vinnere og årets matredder vinner holder oppe gaven de fikk fra Q på Matredderdagen 2022
Kristine ler på scenen på Q-Matredderdagen 2022
Produsent snakker til de andre i crewet på Q-Matredderdagen 2022

Hva gjør Q-Meieriene for å redde mat?

Q-sjef, Kristine og leder av Spisoppmaten, Mette, forteller hvordan de jobber med å redde mat.

 1. Q-meieriene har laget et eget opplæringsprogram til skolene for kunnskapsdeling når det kommer til å kaste mindre mat
 2. Q-meieriene har fått nytt innovasjonshus og innovasjonen «Matredderyogurt» er klar til å lanseres.

 

Q-meieriene skal nemlig lansere en «Matredderyogurt» som er laget av reddet mat. Dette produktet kunne man i utgangspunktet ønske at ikke var nødvedig å lansere, men om vi alle blir flinkere til å kaste mindre, bruke opp mer og være enda mer kreativ med det vi har i kjøleskapet fra dag til dag kan vi kanskje slippe. Dette er noe vi alle kan bli flinkere til, og Mette og Kaayne har i den forbindelse være hjemme hos Q-sjef Kristine Aasheim for å ta en titt i hennes kjøleskap.

Hva kan man lage etter skolen for å redde mat?

Kaayne forteller fra scenen at han har laget en tiktok med inspirasjon til hva man kan lage etter skolen. Det er blant annet en Milkshake som er laget av mat man gjerne har hjemme, og som er med på å «spise opp maten».

Dette trenger du:

 • 1 dl. melk
 • 3 modne bananer
 • Vaniljeis
 • Kremfløte
 • Isbiter
Kaayne og Tore lager mat fra scenen på Q-Matredderdagen. Kaayne smaker på milkshake laget av Q-produkter

Årets matredderpris 2022 skal kåres!

Kristine Aasheim og Pål Rasmussen kommer opp på scenen for å introdusere de tre nominerte bedriftene til årets matredderpris. De er:

 • Restaurant Rest
 • Unge kokker
 • Holdbart
 • Kysthagen
 • Matjungelen

Juryens bedømmelse er: De er grundere, det er en familiebedrift, de mener at ingen gullerot er for rar eller stygg for juicepressen. De produserer juice av gulrøtter fra Smøla som sorteres bort på grunn av form eller størrelse. Vi gratulerer Kysthagen som årets matredder!

Kysthagen holder oppe sjekken som de vant på Q-Matredderdagen

Kokkekampen!

Dagen går mot endes, men før det skal det kåres en vinner av kokkekonkurransen. Q har reist rundt på tre skoler i Norge for å se hvordan de ulike jobber med matredding. Dette gjøres gjennom en konkurranse som kalles for «kokkekampen». Skolene som er med som finalister er: Gursken Skole, Rå skole i Bergen, og Ruseløkka skole.  På skjermen i studio får vi se alle de ulike skolenes bidrag.

Tore, Mette og Kaayne har vært i juryen, og kan røpe at det har vært veldig jevnt. «Et veldig høyt nivå».  Alle skolene er representert på scenen og venter på resultatet før det ropes opp i kor: «Vinneren av årets kokkekonkurranse er Gursken Skole»!. Det er jubel i lokalet, og jubel på skjermen som viser live sending fra skolen.

Takk for i dag! 

Årets kokkekamp vinnere holder oppe premien de fikk fra Q-meiriene/Kavli sammen med Tore, Mette, Kristine og Kaayne