Q Matredderdagen arrangeres i år for femte gang.

Vi har fokus på sansebruk – rett og slett fordi det er viktig å se, lukte og smake på maten og ikke bare være opptatt av datomerkingen. Det er en grunn til at vi var først ute med å merke om holdbarhetsdatoen på våre produkter til «Best før, men ikke dårlig etter».

 

 

Undervisningopplegg

Vi i Q-meieriene startet å arrangere matredderdagen for å bidra til økt kunnskapsdeling i kampen mot matsvinn. Vi allierte oss med Mette Nygård Havre som driver folkebevegelsen @spisoppmaten. Sammen med henne laget vi et digitalt undervisningsopplegg rettet mot elever på 9. trinn som har mat og helse. Det håper vi dere vil ta i bruk i undervisningen. Der lærer dere masse om matredding og får god tips og triks og oppskrifter med fokus på restemat.

GÅ TIL UNDERVISNING ➞

Kokkekamp

Vil dere være med å kjempe om å bli Norges beste matredderklasse, og delta i kokkekamp som blir vist direkte under Q- Matredderdagen 2023? Meld din klasse på og fortell oss hvorfor nettopp dere er Norges beste matredderklasse.  Vi velger ut tre klasser som får muligheten til å kjempe om tittelen «Årets Matredderklasse 2023» og en premie på 10.000 kroner.

GÅ TIL KONKURRANSE ➞

Bli med!

Vi håper du og din klasse vil bli med oss på Q Matredderdagen! Kanskje er det akkurat deg og din klasse vi får bli bedre kjent med gjennom kokkekampen. Det er bare til å melde seg på. Læreren til fjorårets vinner forteller følgende:

- Det var en stor opplevelse for hele klassen å være med på kokkekampen og Matredderdagen. Vi jobbet mye og grundig med undervisningsopplegget til Q-meieriene om matredding. Det ble faktisk en del av undervisningen vår gjennom hele året. Både elevene og jeg som lærer lærte mye og ble interessert og inspirert til å redde mat både på skolen og privat. Jeg fikk tilbakemelding fra foreldrene om at elevene var matreddere på fritiden også. Mange av elevene ble kurert for datoskrekk. Jeg tror så absolutt at dette opplegget påvirket elevene sitt syn på matredding og at de tar dette med seg videre i livet, forteller Veronica Muren Longva, som er mat- og helselærer på Gursken oppvekstsenter i Sande kommune.