Vil du servere en skikkelig smakfull rett og samtidig redde noen litt slitne grønnsaker? Da lager du en grønnsakssuppe eller gryte!

Ingredienser

½ løk
2 fedd hvitløk
½ rød chilli
1 ss tomatpure
1 håndfull valgfrie grønnsaker (se tips!)
½ - 1 boks hakkede tomater (+ litt vann ved behov)
½ - 1 boks bønner eller linser
Andre valgfrie rester (se tips!)
½ - 1 ts sukker (smak til)
Salt og pepper
Valgfritt krydder, evt. litt buljongpulver (se tips!)

Fremgangsmåte

Surr løk i litt olje til den blir myk. Tilsett finhakket hvitløk og chili og la surre litt til. Ha i tomatpurè og grønnsaker i biter. La alt surre et par minutter til. Tilsett deretter hakkede tomater (og evt. litt vann) til grønnsakene dekkes og kok opp. La småkoke til grønnsakene er akkurat passe møre. Tilsett bønner/linser og evt. andre rester. Er gryten for tykk kan du spe den med litt vann/buljong til ønskelig tykkelse. Smak til med litt sukker, salt, pepper og valgfritt krydder. Topp gjerne med brødkrutonger og en god skje med Q-rømme om du har!

Tips til variasjoner og bruk av andre rester

Grønnsaker

Bruk alle typer tomater og de grønnsakene du har! Det kan være f. eks gulrot, paprika, squash, sopp, mais, brokkoli, blomkål, søtpotet eller rester av en wok.
PS! Har du ikke tomater? Da kan du bytte ut tomatene med andre grønnsaker du har tilgjengelig

Andre rester                              

Tilsett rester av f. eks kokte poteter, belgfrukter, salsa, kokt pasta eller ris. Du kan også tilsette rester
av kjøtt. Det kan være tacokjøttdeig, pølser eller kjøttkaker til overs fra en annen middag. Rester av Q-fløte, Q-melk, Q-rømme, Q-crème fraiche eller kokosmelk passer også bra!

Krydder

Tacovariant
Smak til med spisskummen, paprikapulver og oregano. Tips: Tilsett gjerne litt av krydderet sammen med tomatpurèen. Da gir du smaken et ekstra piff! 

Tradisjonell tomatvariant. Smak til med basilikum eller oregano.