Blomsterdalen, Bergen
Jeg jobber som hotellsjef og bare digger å gi gode gjester gode opplevelser!

Mine interesser er å lage gode kaker og invitere gode venner på middag. Vant kakekrigen 2018 på TV5.

Jeg velger produkter fra Q-meieriene fordi produktene har utrolig god, frisk smak. Og jeg liker samfunnsansvaret Q-meieriene tar via Kavlifondet.

Min oppskrift - «En bedre Panacotta»

[[ RichText template tag ngremotemedia is not configured ]]

Italiensk mat og kokekunst inspirerer meg og pannacotta er en av mine favorittdesserter.
En herlig avslutning på et godt måltid. Når pannacottaen toppes med marengs – er jeg i lykkeland.

PS: Hjemmelaget italiensk marengs med lime tar litt tid å lage, men det er den verdt!

Pannacotta (ca. 6 porsjoner):
4 gelantinplater 
1 vaniljestang 
4 dl Q Kremfløte 
3 dl Q-melk 
1 dl sukker 

Bløtlegg gelantinplater i kaldt vann. Del vaniljestang i 2, skrap ut frøene. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang + frøene. 
Klem ut vann av gelantinplatene og bland inn. Siles og helles i 6 pene glass og sett kaldt i 2-3 timer. 

Legg gjerne på rørte bringebær på toppen. 

Italiensk marengs med lime:
4 eggehviter
4 ss  limesaft
3,5 dl sukker
3/4 dl vann
fin-revet skall av 2 lime (kun det grønne)

Pisk eggehviter til skum, ta 1 dl av sukkeret til side. Tilsett litt og litt. Pisk til stiv margens. Ha i limesaft.
Kok opp 2,5 dl sukker og vann,  la dette koke i ca 2 minutter. Det skal være ca 115 grader.
Spe sukkerlaken i marengsen mens den piskes. Hell langs stålbollen, ikke direkte i marengsen. Piskes så kald, dette tar litt tid. Ha i fin-revet limeskall før du tar det hele i en sprøytepose. Marengs sprøytes på toppen av pannacottaen.