Bosted: Bergen. Nettopp kjøpt egen leilighet og bor aleine.
Yrke: konditor. Driver Godt brød Christie på Muséhagen i Bergen fulltid. Trives veldig godt med det.

På fritiden liker jeg å trene, løpe i byfjellene, lage mat og kose meg.

Velger oftest produkter fra Q-meieriene da de har bedre pris enn de andre, smarte løsninger og spennende produkter.

Min oppskrift - «En raskere hjemmebakst»

[[ RichText template tag ngremotemedia is not configured ]]

I en travel hverdag er det ikke alltid tid til bakst som krever både elting og heving. For slike dager har jeg en super løsning, nemlig noen enkle, raske og grove scones. Scones passer når som helst; til frokost, kvelds eller som nistemat.

PS! Du kan bruke det du har av mel og korn i kjøkkenskapet, forsøk deg frem så finner du din egen personlige favoritt.

Grove scones:
135 g havregryn
270 g siktet hvetemel
170 g sammalt hvete
0,5 ts salt
4-5 ts bakepulver
250 g mykt smør
200 g tørket frukt (rosiner, tranebær, aprikos, dadler)
5 dl Q-melk
150 g grovhakkede nøtter

1. Skru stekeovnen på 210 grader
2. Rist nøttene lett i stekeovnen (eller i en tørr stekepanne) til de får en gyllen farge (ca. 5 min).
3. Bland sammen mel, nøtter og resten av ingrediensene. Elt deigen til all væsken er blandet inn og deigen henger sammen (ca. 1-2 min). Deigen skal være litt klissete.
4. Ha litt mel på kjøkkenbenken og del deigen i fire deler. Lag runde kaker som er ca. 2 cm tjukke.
5. Legg dem på bakepapir og skjær et kryss i hver kake, pensle med egg og stek i ca. 15-20 minutter.