Bor i Eidsvoll. Samboer.
Jobber som rådgiver i Bærum kommune.

Over middels interessert i å lage mat, reise og turer i skog og mark.

Mitt personlige forhold til Q-meieriene startet i 1997 da jeg oppdaget melken deres. Drømmelett og Skyr® is er noen av favorittene mine. Jeg bruker Q-produkter fordi de er utrolig gode og fordi dere er opptatt av oss forbrukere, samt gir en del av overskuddet til bl.a. forskning og humanitært arbeid gjennom Kavlifondet.

Min oppskrift - «Blåbæris med hint av sitron »

[[ RichText template tag ngremotemedia is not configured ]]

Hjemmelaget iskrem er så deilig! Jeg lager gjerne noen iskuler på kjeks som jeg og barna koser oss med når vi har lyst på noe godt. Ellers er det jo smart å lage på forhånd når jeg venter gjester eller ha på lur når en god venn uventet stikker innom.

PS: Jeg oppbevarer alltid eggehvitene til seinere og bruker de til å lage marengs, ha i en smoothie eller jeg lager en eggehviteomelett. 

Blåbæris (ca. 0,5 L):
100 g frosne blåbær
35 g sukker
1,5 ss saft av frisk sitron
Skall av 1/2 sitron, raspet
Bland alle ingrediensene, kok opp og avkjøl. Mos blåbærene om du ønsker en finere konsistens.
4 eggeplommer og 50 g sukker piskes til eggedosis.
Pisk 3 dl Q Kremfløte og bland sammen med eggedosisen, vend inn blåbærblandingen slik at du får et fint fargespill.

Hell blandingen over i en form og sett i fryseren. Ta ut litt før servering.
Pynt gjerne med blåbær og sitronmelisse.