Bosted: Sunde i Kvinnherad. Eg er gift med Nelly Caroline Skorpen og vi har 2 barn:
Sverre (5 år) og Mia Elena (8 år).

Eg har vert sveiser i noen år, så gikk eg over til selger/datarepratør hos Expert (som i dag heter Power) i ca 7 år. For 3 år siden begynte eg som røkter hos Tysnes Fjordbruk. Per i dag er eg blitt lokalitetsansvarlig for Flornes. Det er ein flåte som ligger i Husnesfjorden hvor jeg passer på fem merer med laks. Ca. 700.000 stk. Veldig heldig som for vere ute i vær og vind omtrent hver eneste dag.

Eg er lidenskapelig interessert i mat! Eg bruker mye tid på kjøkkenet, og ønsker å gi mine 2 barn kun hjemmelaget mat. Ja, vi skeier ut på super travle dager, men prøver å lage ekstra i helgene så vi kjapt kan hente ut fra fryseren på travle dager (f.eks. vårruller, kjøttkaker, ferdig pizzabunner og saus). Det er alltid hjemmebakt brød i vår fryser. Eg baker fast 3 til 6 brød per veke hele året.
Min interesse nr. 2 er fotografering. Eg tar på meg forskjellig oppdrag alt fra nyfødt til konfirmasjon og familiebilder. Eg er ekstra glad i portrettbilder, ellers driver eg litt med detailing av biler, alt fra å gjenopprette lakkens originale glans til bare en skikkelig vask med voks.

Vi bruker mye Q-produkter. Kidsa elsker yogurtene, spesielt den med små fargekuler på toppen. Vi spiser mye Skyr® fra Q, og selvfølgelig melk! Flere av mine venner og familie har nå byttet til Q-melk ❤️

Min oppskrift - «En bedre bolleoppskrift»

[[ RichText template tag ngremotemedia is not configured ]]

Noen ganger må du ta tiden til hjelp hvis du ønsker det beste resultatet. La meg dele tre hemmeligheter med deg når det gjelder boller: Kald melk, mye elting og lang hevingstid. Kald melk gjør at deigen bruker lengre tid på å heve seg til dobbel størrelse og da får smakene utviklet seg bedre. Elt deigen til den blir blank, glatt og fin. Har du en kjøkkenmaskin, så bruk den. Hvis ikke må du elte manuelt. Med fin musikk eller en god podcast blir eltingen ren terapi.

PS: disse bollene holder seg ferske lenge og er like gode neste dag 

Hveteboller (ca. 18 stk):
1 kg mel
6 dl kald melk Q-melk
120 gr sukker
½ ts  salt
1 ts kardemomme
150 gr smør
25 g fersk gjær eller en halv pakke tørrgjær
2 egg (1 til deigen og 1 til pensling) 

Bland tørrgjær i melet først. (Fersk gjær røres ut i kald melk.) Tilsett de andre ingrediensene, bortsett fra smøret. Elt deigen i 10 minutter til deigen blir blank. Tilsett smør i terninger, og elt i minst 5 min til, helt til smøret er godt blandet i deigen. Dekk til deigen og hev til dobbel størrelse.

Del deigen opp i 18-20 like store emner, og trill bollene. Sett bollene på stekebrett med bakepapir, dekk til og hev til dobbel størrelse. Pensles med blanding av like deler egg og Q-melk, og stekes ved 190°C i ca 15 min - til bollene får en gylden fin farge.