Melkekartong på 1,5 liter er akkurat passe.

For en stor familie, blir 1,75 kanskje for stor å håndtere for barnehender. Og for en som bor alene, blir selve mengden for stor.

Jeg bor alene, og jeg drikker ofte melk. Jeg liker den ekstra lette melken deres veldig godt. Så jeg kjøper ofte 1 liters melkekartonger. Men den blir fort ferdig! Ofte har jeg opplevd at jeg skulle gjerne hatt litt mere melk. Men da må jeg ha enda en melkekartong, men det er da slik at den kan også bli litt for gammel, fordi det går litt opp og ned hvor mye jeg pleier å drikke. Så på en måte, Trenger jeg bare en og en halv liter, ofte. hvis jeg skal bare kjøpe melk når jeg har lyst på det, så er 1,5 liter akkurat passe. Da har jeg nok, for en stund, men ikke for mye.

Jeg kjenner også en familie som sier at melkekartongene (1 liters melkekartonger) blir ferdige nesten så fort man åpner dem, men at den store 1,75 er så dyr. for eksempel er det ikke over 20 kroner på kiwi? men bare en liters ekstra lett melkekartong koster ca 11 kroner. Så det koster enda mer, per liter enn den en-liters melkekartongen. Så de liker å handle i Sverige da, fordi da er melken så billig og man får jo en god størrelse på melken, 1,5 liter.

Det har vært i Norge før en gang, da jeg snakket med Tine, da sa hun bare at de har hatt det før, men at hun skulle si det videre, men hvorfor de bruker det ikke fortsatt, vet jeg ikke. De bruker jo det i Sverige, og der tror jeg det passer veldig bra for folk.

Men jeg tenker at hvis man bare tok bort hele konseptet med 1,0 liters melkekartonger og 1,75 og erstattet begge med 1,5 så ville man kanskje få enda billigere produkter? I forhold til sånn at man kan få kostnadene ned med å bare forholde seg til en størrelse. At det kanskje kan bli billigere, og enklere, produksjonsmessig, og salgsmessig...

Men kanskje det er noe som kan komme på et senere tidspunkt, som et første trinn, er det mest nærliggende å gå over til 1,5 liter. Tror jeg. Men en forutsetning er da at prisen må bli veldig rimelig, kanskje litt over 16 kroner. fordi da blir det mye billigere enn å kjøpe en stor melkekartong fra Tine på omtrent 23 kroner.

Hilsen meg.

Kommentarer til idéen

Takk for gode innspill. Vi skal diskutere dette neste gang vi går gjennom kartongformatene våre. Det som er vanskelig er at butikkene er "vant" til de formatene som allerede eksisterer og det er vanskelig å snu dette. Men vi tar dette videre til vurdering!

- Mads Liabø, 13. jan. 2016
Rapporter innlegg
Comment icon 1
User avatar
Gunstein Snøløs