image.jpg

Barn som er informerte er en gjerningspersons største hindring. Barna trenger å vite at informasjonen de får om sine rettigheter ikke bare gjelder på skolen, men også hjemme. Mange barn som utsettes for vold og overgrep misledes til å tro at dette skjer med «alle», men at det bare ikke snakkes om. En melkekartong er en naturlig del av hjemmet, og står som en søyle på mange frokostbord, og i kjøleskapet. Og hvis ikke foreldrene kjøper akkurat den melkekartongen, så står det på titalls kartoner i nærbutikken.

Hva med å bruke https://www.barneombudet.no/for-barn-og-unge/dine-rettigheter/vold-og-overgrep sine lettfattelige tekster. Kanskje forkorte det ned til helt korte, konkrete beskjeder, som selv barn i første og andre klasse kan stave seg frem til? Og ikke minst, en løsning. Som å fortelle det til læreren, eller en annen voksen barnet stoler på. Eller ringe 116111.

Eks. Ingen har lov å slå. Ikke mor og far heller.

Eller spørsmål «Må du ofte passe på mamma når pappa er hjemme?» «Er du ofte redd når mor og far er hjemme?» «Går du med en vond hemmelighet?» og løsning: Si det til læreren i dag. Gjerne som en tegneserie. Og kanskje noe mer informasjon om barnas rettigheter i mindre skriftstørrelse.

Kommentarer til idéen

Ja, bli de første til å skrive om barnas rettigheter på melkekartongen.

- Karic, 11. feb. 2021
Rapporter innlegg
Comment icon 1
LG
LinnJ