Jeg har flere ganger vært på Island, og liker måten de tar vare på egen kultur, oxo når det gjelder mat.

I alle butikker der selges skyr, eller skir , som det uttales på islandsk. Ikke i det «ferdigproduktet» som fins her i Norge, utblandet og smaksatt nesten som yoghurt, men som et fastere produkt, nærmest som en klump smør eller margarin, som du kan vispe opp med den melkevarianten du vil ha. På Island ligger disse skyrklumpene i kjølen pakket i plastfolie, og ser ut som smør. Og resultatet etter utvisping med melk, lettmelk eller fløte, blir et nydelig syrlig melkemasseprodukt som er veldig anvendelig til forskjellig type matlaging, både til søtt og surt og salt

På Island sier de forøvrig at dette produktet er det første spredbarn får etter morsmelk ?

HvoRfor har vi ikke dette i produksjon i Norge ? Jeg er lei av alle videreutviklede ferdigprodukter som fins hos dere og hos Tine. Jeg vil gjerne back to basis, og lære å bruke de produktene vi hadde her i landet før alt ble så industrielt og variert smakstilpasset Vi har hatt dette produktet her til lands tidlige, det eR jeg ganske sikker på.

Er det mulig for dere å lage basic skyr her i landet ?

Vh Rune Staal

Kommentarer til idéen

Hei Rune! Dette skal vi undersøke, og finne ut om det er noe som flere ønsker. Vi er forbrukerdrevet og opplever at våre smaker og produkter er ønsket av forbrukerne, slik som Skyr® som vi har lært å lage slik de gjør på Island. Uansett er vi alltid på jakt etter ny inspirasjon, så takk for det du skriver!
- Marianne, Q-Meieriene, 28. okt. 2022
Comment icon 1
RS
Runsta