Moderne jordbruksindustri er verdens verste miljøsynder, i følge dokumentaren Cowspiracy.

Dr. Richard Oppenlander (studert jordbruksdrift i 40 år) forteller oss at dersom vi hadde sluttet med fossilt brensel, forbrenning av kull, olje og gass, disse dager ville vi fortsatt se en økning over vår maksimale utslippsverdi bare ved opprettholdelsen av moderne jordbruksindustri. Se: http://www.cowspiracy.com

Oljenasjonen Norge må ikke glemme at vi også er et land dominert av moderne jordbruksindustri. Selv om ikke vi er like ille som USA, så er det bekymringsverdig at regjerningen ønsker å ”amerikanisere”/ globalisere det norske jordbruket. Moderne jordbruksindustri internasjonalt er faktisk hovedårsakene til tørke, vann forbruk, jorderosjon, avskoging, utrydding av truede arter i sjøen, krydder utslettelse og varigdannede ødeleggelser på kloden.

Det totale forbruksnivået på kjøtt- og meieri på jorden er blitt så høyt at hvert sekund blir én fotballbane i areal nedhugget i regnskogen til fremstilling av kraftfôr. I disse dager gjør regjeringen norske bønder mer avhengig av kraftfôr. Året 2015- 54% kraftfôr til husdyrene våres. Norge bidrar til avskoging av regnskogen i Brazil av denne type import. Norge bidrar til at verden blir varmere og været mer ustabilt, fordi 10 til 15 prosent av verdens klimagassutslipp skjer i forbindelse med avskoging. Mennesker mister hjemmene sine og drives ut i fattigdom, og unike dyr og planter forsvinner for alltid.

Les mer: http://www.regnskog.no/no/om-regnskogen

Mange bønder i Norge tvinges til å legge ned småbrukene sine med de flotte beitemarksområder. Skal kua i fremtiden ligge innesperret i fjøset hele året og bare ete kraftfôr ? Ny rapport taler for økolandbruket der bøndene som driver økologisk landbruk satser på bærekraftig miljø, mat kvalitet, matsikkerhet og dyrevelferd også i Norge.

http://www.oikos.no/aktuelt/ny-rapport-taler-for-okolandbruket

Kjære Q-meieriene håper dere tørr investere mer i miljømessig bærekraft, og ikke økonomisk bærekraft. Det hjelper svært lite å satse økonomi, dersom kloden ikke lenger blir et godt sted å være for mennesker og dyr. Husk at dere er en viktig del av omstillingen til mot en grønnere verden og har et stort ansvar.

Norge trenger et større marked for økologisk mat.

Tusen takk for at dere lar oss som forbrukere dele våre meninger!

Kommentarer til idéen

Stempler forøvrig ideen din med "vurderes" for at ikke vi skal glemme å diskutere dette i fremtiden :)

- Mads Liabø, 3. mai 2016
Rapporter innlegg

Hei og tusen takk for at du engasjerer deg og deler med oss! For å være 100% ærlig så har ikke vi i Q per dags dato noen konkrete planer om å lansere økologiske produkter.

Vi er mange også her på huset som elsker tanken på mer økologisk og vi kan ikke si noe annet enn at dette ønsker vi også!

Men vi har en stor utfordring: De økologiske bøndene i landet vårt er svært spredt geografisk, og derfor er det svært kostbart, for ikke å glemme miljøhensynet med denne type transport, for oss å transportere melken til våre små meierier i Gausdal og på Jæren. Vi kommer definitivt til å følge nøye med fremover, men logistikken er en kjempeutfordring for oss.

- Mads Liabø, 3. mai 2016
Rapporter innlegg
Comment icon 4
User avatar
Helene Rudler Balsvik