Vår idè er en melkekartong som skifter farge når melken nærmer seg utløpsdato. Når melken er helt ny og fersk er kartongen grønn. Etter hvert som melken blir eldre endrer kartongen gradvis farge, og til slutt blir kartongen helt rød. Da har melken gått ut på dato. Det vil være en skala på baksiden av kartongen. Den viser hvilken farge melkekartongen har når du kan drikke den og når du ikke kan drikke. Hvis melken for eksempel har en oransje farge og du ikke vet hva fargen betyr, kan du sjekke på baksiden av kartongen. Dette får folk til å ikke kaste melken for tidlig. Ofte er utløpsdatoen for tidlig, og man kaster den selv om den er helt fin. Andre ser ikke på datoen i det hele tatt, og finner ut for sent at produktet ikke kan drikkes. Derfor kan denne ideen være en fin løsning på problemene som oppstå fordi folk kaster for mye meieriprodukter.

Kommentarer til idéen

Vi trenger helt klart å fortelle folk at melken kan være like fin selv om datoen er utgått. For mye melk kastes!

Dette er en veldig god ide, men vi vet ikke helt hvordan vi skal klare det. Men veldig kreative tanker for vårt videre arbeid i kampen mot matsvinn! Tusen takk!

- Mads Liabø, 9. nov. 2016
Rapporter innlegg

Eller kanskje selva melka kan skifte farge? Det kan være en liten ampull med fargstoff et sted som avgir dråper med konditorfarge i visse intervaller sånn at melka blir mer og mer grønn, for eksempel?

- Rasmus Rimestad, 24. okt. 2016
Rapporter innlegg
Comment icon 2
sh
sabrina habtu