Jeg ønsker meg et Q-produkt som gir vellykket krem til bakverk og dessert hjemme (med mindre man ufrivillig lager smør i stedet). Idéen min er som følger: En liten kartong, gjerne ca. 2 dl, med deilig Q-kremfløte som er moderat forhåndssøtet med sukker og evt. vaniljesukker. Aller helst med litt ekte vanilje, sånne mikroskopiske sorte frø oppi som gir et eksklusivt inntrykk (eller var det bare mammaen min som brukte vaniljesukker i kremen?). Ikke som noe sunt, moderne helsealternativ, eller som erstatning for dagens kremfløte, men som lettvint tilskudd til ekstra hyggelige stunder.

Jeg ønsker meg en kartong som inneholder det man trenger av fløte til krem til dessertpynt eller tilbehør for ca. to små familier der den ene er på besøk hos den andre. En porsjon som kan helles rett i bollen og vispes, uten at en overdoserer sukker (som gjerne ikke merkes før det skal spises) eller lager alt for mye, eller blir sittende med mengder kremfløte som ikke blir brukt. Med emballasje som er enkel å resirkulere, selvfølgelig.

Det er ikke det at jeg ikke får det til selv. Men noen ganger, når en har hyggelige kaffegjester å slarve med ved kjøkkenbenken mens en skal vispe krem til fruktsalaten eller fastelavnsbollene (eller den irske kaffen!) og andre ting å tenke på enn å prøve å huske om det var én eller to spiseskjeer sukker som var passelig forrige fastelavn, og hvor mye fløte det egentlig var til, og ble det ikke alt for mye med en hel tredelsliter med fløte?

Altså en liten Q-revolusjonen for oss som er glad i det søte, og takknemlig for det enkle. Og liker å ha gjester på kjøkkenet uten å risikere å spore helt av. Kan dere lage det?

Comment icon 0
User avatar
Mari Elise Smebye