Hei Q-meieriene.

Først vil jeg si at deres melk er best, og at jeg elsker ideen om å fjerne datostempling.

Dette er et vanskelig prosjekt ettersom at kunder kommer inn med en persepsjon av hva det vil so at en melk er utgått på dato. Ja, de fleste forbinder dette med dårlig lukt og klumper (noe som slettes ikke er godt).

Jeg har en ide som kanskje lar seg gjøre/kanskje ikke, men deres stunt ga meg en liten tanke om hvordan man kan se om melken er dårlig uten dato!

Før i tiden hadde man melk i glassflasker og jeg innbilder meg at man da kunne man se om den var klumpete ved å vende på flaksen. Jeg er født i 1997 og har ikke gjort ett slikt eksperiment hjemme, men hva om melken hadde ett stort vindu på en av sidene og litt mer rom for «rotasjon» slik at man kan se på melken?

Noe i den retningen kan være med på å skape ett bedre forhold til marsvin og datoskrekk!

Ert vindu i plast høres kanskje ikke så miljøvennlig ut, men hva er verst? Litt tynn plast eller flere tusen tonn melk i vasken? Jeg tenker på kuene som blir brukt til melking i dette tankemylderet også.

Mvh

Emilie

Kommentarer til idéen

Hei Emilie, takk for engasjerende og miljøbevisst idé. Å fjerne datostempelet får vi dessverre ikke lov til. Vi hadde tidligere plast vindu på melkekartongen, men valgte å fjerne dette vinduet for å redusere plast. Hilsen Henrik
- Henrik, Q-Meieriene, 23. des. 2022
Rapporter innlegg

Det er en god og dårlig ide.

- Abcda, 27. nov. 2019
Rapporter innlegg
Comment icon 2
EB
Emilie Benjamin