Hei Q!

Min sønn digger frokostyoghurten deres fordi den er glatt, altså uten fruktklumper. Jepp, han er fire år og blir fly forbanna av vasne jordbørlik i yoghurten sin. Jeg som yohurtbestyrer her i husstanden synes det er lettere å kjøpe større pakninger enn fire- eller åttepakningene. De tar så masse plass i kjøleskapet. Det er likevel, etter min oppfatning, to problemer med dagens frokostyoghurt som jeg gjerne vil dele med dere:

1. Det er bare to smaker på frokostyoghurten?? Det kunne vært ca to millioner forskjellige - her er det bare fantasien som setter grenser. Hva med feks. tropisk frokostyoghurt med mango og ananas, eller et lite gjensyn med kiwiyoghurten som fantes på 90-tallet? Vanilje og bringebær eller multe og hyllebær kunne også vært kult.

2. Det går ikke an å resirkulere frokostyoghurtposen. I våre redd-planeten-og-plast-i-havet-tider, virker dette veldig reaksjonært. Ta en liten studietur til svenskegrensa og se på yoghurtutvalget der. De har mange ulike literskartonger med yoghurt. Kartonger lar seg som kjent lett gjenvinne, og de aller fleste husstander i Norge gjenvinner papp og papir.

Jeg krysser fingere for å se yoghurtkartonger i nærmeste framtid!

Hilsen yoghurtoptimist

Kommentarer til idéen

Jeg er helt enig i denne ide! Veldig god yoghurt, men den plastikkpose er jo helt håpløs. Den er vanskelig å tømme og kan ikke resirkuleres. Hva er problemet med en helt standard melkekartong? Fungerer jo fint for kulturmelk. Muligens det går litt ut over 800 grams lureriet, da det jo er en smart forretningsmodell. Folk tror egentlig de kjøper en liter

- MS, 1. nov. 2018
Rapporter innlegg

Kjære yoghurtbestyrer! Takk for en flott presentasjon og artig lesing!

1. Helt enig! Vi skulle gjerne hatt mange flere, men som du sikkert har sett på andre siden av svenskegrensen er utvalget der dobbelt så stort som her hjemme. Det er ikke alle norske butikker som har så stor plass og det gjør det vanskelig å få plass til store poser som de vi lager. Enkelt svar; ja vi vil! Men det skal mye å få det til :(

2. Helt enig igjen. Flere lag av plast og aluminuim gjør at resirkulering ikke går her. Det er bare å legge seg flat og her må vi endre på det. Dessverre er det vanskelig å endre uten å gå på bekostning på kvaliteten. Her er vi inne i et prosjekt for å bedre all emballasje! Dessverre tar ting tid og det beklager vi. Sorry! Kartonger ser vi på, men vi har fått noen tilbakemeldinger i tester at det ikke er optimalt. MEn det må jobbes videre med.

- Mads Liabø, 30. okt. 2018
Rapporter innlegg
Comment icon 2
MB
mbert