image.jpg

Beger i plast som brukes til meieriprodukter burde standariseres og lages solide nok til å tåle gjenbruk, uten å måtte gå gjennom plast-produksjon på nytt.

Det norske folk har vist en enorm vilje til å sortere søppel og pante i en årrekke. Men det har vist seg gjennom dokumentarer og reportasjer at plastsøppelet ikke lar seg gjenbruke allikevel.

Hvorfor må plasten samles inn og omstøpes til nye produkter når en bare kunne brukt de samme begerene om igjen mange ganger. En vil jo da slippe mye produksjonskostnad.

Ideen går ut på å bruke samme begertype til alle produkter, med en avvaskbar papiretikett. Kundene leverer inn igjen begrene på butikken (noe det norske folk har vist seg villige til å gjøre, selv uten egengevinst). Dermed kunne lastebilene som fraktet meieriproduktene til butikk tatt med seg begrene tilbake til fabrikken. Dersom en i tillegg gikk sammen med Tine, ville dette forenkle innleveringsordningen, siden begge produsenter brukte samme begertype, og bare byttet papiretikett.

I grunnen har denne ideen røtter i fortiden, tilbake til da melk ble levert på gjenbrukbare glassflakser.

Kommentarer til idéen

Det hadde vært fantastisk hvis det lot seg gjøre :-)

- marlot, 22. mar. 2021
Rapporter innlegg
Comment icon 1
EN
einarnot