Hei!

Vi er en gruppe jenter fra Lindebøskauen skole, i Kristiansand. Der har vi fått en oppgave om å få en glemt krise ut til verden. Disse krisene er utnevnt glemte av Leger uten Grenser. Den krisen vi valgte var lungebetennelse.

Lungebetennelse er den sykdommen som dreper flest barn globalt. Det er en enkel vaksine mot dette, men problemet er at vaksinen er altfor dyr. I 2001 kostet vaksinen 6,- norske kroner, men i 2014 steg prisen betraktelig. I dag koster den 380,- norske kroner. En produsent i India jobber med å produsere en vaksine som skal selges for 6,- amerikanse dollar, men denne vil ikke bli tilgjengelig før i 2019. På denne tiden vil 4 millioner barn dø.

Leger uten grenser vaksinerer allerede barn i flere land i Afrika. Så hvordan kan det at vi forteller dere dette ha noen effekt? Jo, vi ønsker å få denne saken opp og fram i media og lignende. Vårt mål er å få sa mange som mulig til å vite om denne glemte krisen, for da vil den ikke være glemt lenger.

Det vi ønsker at dere i Q-meieriene skal vurdere er å produsere melkekartonger med en liten tekst på, et lite bilde eller en liten tegning. Dette ville vært til ekstremt stor hjelp, slik at vi kan få Norges befolkning til å vite om denne sykdommen. Grunnen til at vi spør dere er fordi dere er kanskje Norges mest solgte melk.

Færre dør når flere vet!

Med vennlig hilsen

Cecilie Roarsdatter Hansen-Tangen

Karianne Røed

Malin Paulsen Pedersen

Sofie Kristoffersen

F

Kommentarer til idéen

Herlig!

- Christian Leon, 13. des. 2016
Rapporter innlegg

Hei Cecilie, Karianne, Malin og Sofie!

Fantastisk forslag og helt fantastisk at dere engasjerer dere!

Vi er eid av Kavlifondet så alt overskuddet vårt går til gode formål. Med å kjøpe Q-melk har dere allerede støttet Leger uten grensers arbeid i Afrika med vaksinering. Altså støtter vi allerede lignende prosjekt. Se bare her: http://kavlifondet.no/category/prosjekter/forskningsprosjekter/leger-uten-grenser-niger/

Innimellom tar vi noen av prosjektene ut på kartongene som f.eks her: http://www.q-meieriene.no/Melkekartong/Melk-med-mening

Så dette er vi allerede i gang med. Men om akkurat denne vaksinen skal nevnes er litt vanskelig å si siden det er mange viktige prosjekter som støttes.

Tusen takk for fremragende ide!

P.S Vi er nok ikke Norges mest solgte melk, dessverre. Vi er et veldig lite meieri sammenlignet med vår største konkurrent, men vi er beæret over at dere tenker det om oss :)

- Mads Liabø, 9. nov. 2016
Rapporter innlegg
Comment icon 2
User avatar
Cecilie Roarsdatter Hansen-Tangen