KKG språktrapp.jpg

Ha en fin dag! - på flere språk

Hei. Her på Kristiansand katedralskole Gimle (KKG) er vi opptatt av at alle elevene skal få en god start på skoledagen. Vi tilbyr bla. gratis frokost med bl.a. melk, grøt, müsli og kaffe/juice. I tillegg ønsker vi å synliggjøre det store mangfoldet vi har og prøve å nå ut til så mange som mulig. Vi har dekorert en av de store trappene våre med en "Ha en fin dag"-hilsen på 20 av de mange morsmålene vi har her på skolen. (se bildet) Alle setter pris på en fin hilsen på sitt morsmål, samtidig som det pirrer nysgjerrigheten hos andre til å se hvordan en slik fin hilsen kan utrykkes på så mange måter.

Språkavdelingen her på KKG hadde ønsket at det på Q-meierienes melkekartonger hadde vært en slik hyggelig "Ha en fin dag"-hilsen på mange språk - det tenker vi hadde vært med å gi en god start på dagen - både for kropp og sjel.

Kommentarer til idéen

Hei og takk for idéen din! Det høres veldig hyggelig ut å bli møtt med "ha en fin dag" om morgenen! Dette tar jeg viderere med melketeamet! Ha en fin dag! Hilsen Marianne
- Marianne, Q-Meieriene, 22. nov. 2022
Comment icon 1
TH
kkgtim