Jeg reiser en del til utlandet og ser ofte melk som står i romtemperatur og har opptil 6-12 mnd holdbarhet.

Jeg vet ikke hvordan de får det til, men synes det er veldig praktisk og smaken er ikke så værst heller. Setter den i kjøleskapet før den skal drikkes og når den er kald er den ganske god. Selv om kald fersk norsk melk er best.

Men jeg synes det kunne vært en ide og så her i Norge å kunne tilby melk med tilsvarende holdbarhet.

Kommentarer til idéen

Når du finner melk med spesielt lang holdbarhet, er det fordi den er ultrapasteurisert. Det vil si at den er behandlet med ultrahøy temperatur. Den høye temperaturen dreper alle bakterier eller bakteriesporer, og gjør produktet tilnærmet sterilt.

Q-melk har lavere pasteuriserings-temperatur, noe som gjør at melken smaker friskt og ikke får en såkalt "kokt" smak. Det er derfor melken vår smaker så godt, og det vil den fortsette å gjøre :) Men takk for tips!

- marte.folkedal.lie@kavli.no, 2. jan. 2020

Kan godt hende det er mye tilsetningsstoffer i melken du prater om.. Jeg vil helst slippe å stappe meg full av tilsetningsstoffer, kun for at melken skal holde seg, blir nesten sunnere å drikke sur melk i stedet.. Men skjønner tanken.

- Ronja K Albrecht, 14. jul. 2019
Rapporter innlegg
Comment icon 2
FJ
FrankHugo