Mange amerikanske oppskrifter baserer seg på kjernemelk. Dette selges ikke i Norge over et stort savn når en skal lage amerikanske matretter.

Kommentarer til idéen

Hei! Da kan du bruke syrnet melk eller kanskje vår yoghurt naturell for ekstra fyldig smak? Ekte kjernemelk er et restråstoff fra smørproduksjon, men i amerikanske oppsrkifter brukes ordet som oftest som en generell betegnelse på syrnet melk. Heter det "buttermilk" kan du bruke syrnet melk ev yoghurt, heter det "real buttermilk" kan du teste 3 deler vann og 1 del syrnet melk eller yoghurt. Vi lager ikke smør hos oss, så vi har ikke mulighet til å komme med ekte kjernemelk. Men kanskje vi kommer med en god syrnet melk etter hvert :)
- Marianne, Q-Meieriene, 27. okt. 2022

Ja buttermilk mangler i Norge :)

- Andreas MA, 2. mai 2021
Rapporter innlegg
Comment icon 3
AJ
Alexander Dreyer Johnsen