Lakris.jpg

Om man har liggende opphakket lakris i biter så er det enkelt å lage lakrismelk-treakmelk om man har melk som holder på å gå ut på dato, eller om man bare vil ha en god og varm kopp drikke å kose seg med inne eller på tur. Ha opphakket lakris/treak i en kjele med litegrann vann i bunnen og smelt den under omrøring. Når lakrisen/treaken er smeltet så helles det i melk til lakrismelken/treakmelken blir så sterk som man vil ha den. Deretter tilsettes bittelitt salt. Ønsker man en søtere lakrismelk/treakmelk så har man i bittelitt rårørsukker til man får den smaken man vil ha. Så er det bare å kose seg. Og ifølge Urtekilden så er også lakris sunt for: Forstoppelse, magesår, sår på tolvfingertarmen og ulike former for fordøyelsesbesvær som magekatarr, kvalme, oppkast, syreoverskudd, halsbrann og kolikk. Dessuten ved betennelser i de øvre luftveiene, hoste, heshet, bronkitt, sår hals, influensa.

Kommentarer til idéen

Treak melk har vært brukt i Norge i snart 100 år, kanskje lenger, men det er få som vet om det. Brukt mest på bygda. Apotekene selger for lite av det desverre

- Opplandsnissen, 11. jan. 2018
Rapporter innlegg

Treak melk har vært brukt i Norge i snart 100 år, kanskje lenger, men det er få som vet om det. Brukt mest på bygda. Apotekene selger for lite av det desverre

- Opplandsnissen, 11. jan. 2018
Rapporter innlegg
Comment icon 5
RK
Randi Lund Kjørren