Min idee handler om å kaste mindre mat.

Det første man kan gjøre er å skru prisene opp på de varene som folk flest kjøper mest av, det betyr at man tenker litt mer over neste gang man kjøper noe. Det andre kan være, noe jeg så på komiker duoen Mikkelsen og Martin, at man bruker kaloriene i brusen/godteri som avgift, det vil si at hvis man kjøper en cola med 210 kal, så blir det avgiften. Jeg er en venstre medlem og veldig opptatt av miljøet. Jeg sykler til jobben hverdag, til og fra, bruker bilen minst mulig. Men jeg ser at bompengene skrus opp, fjerner parkingsplasser, det er ikke så rart når de fleste fra MDG bor på løkka. Men jeg tenker, det forurenses mer når man produserer kjøtt, så hvorfor kan man ikke heller ha noen kjøttfrie middager???? Heldigvis kjære dere er vi ikke avhengig av kjøtt men litt mer avhengig av bil. Det skulle vært en USB chip i bunnen av den grønne posen som man sendte inn til kommunen hver måned, der hadde man på forhånd utarbeidet en antall gram man la i posen, så hvis man var under det antallet så fikk man fradrag på skatten slik som ved BSU. Dette tiltaket skulle også vært gjort for de som velger å la bilen stå, til jobb ect.

Det er ikke så rart egentlig at man kaster så mye mat, jeg så på et program på Nrk som heter FBI redder høna, der en bonde blir intervjuet, han forteller at vi forbrukere er blitt så kresne at bare en gulrot har en annen fasong er ikke det godt nok for oss. Er vi blitt for kravstore?

Hva må til for at vi skal få opp øyne våres?

Kommentarer til idéen

Her var det mye å ta tak i :) Mange gode ideer, men litt usikker på om vi kan ta tak i det. Noen av forslagene bør sikkert behandles politisk?

- Mads Liabø, 29. jan. 2018
Rapporter innlegg
Comment icon 1
FS
fskor84