Et lite hjertesukk:

PLAST er et av vår tids største og mest alvorlige miljøproblem. Verden drukner i plast, og dyr dør - både fordi de vikler seg inn i det og fordi de får det i seg. Havet inneholder nå mer plast enn fisk! Jeg synes at Q-meieriet skal ta et miljøansvar og gå tilbake til gammeldagse kartonger for melk m.m. UTEN PLASTTUT. Plasttuten er ressursødslende og ærlig talt bare noe jåleri. Den gir økte kostnader til produksjon av emballasje, den gjør det umulig å skylle kartongene skikkelig og brette dem effektivt for resirkulering, og kartonger med tut er dessuten umulige å tømme helt for innhold.

Så vidt jeg husker, var det Q-meieriene som innførte disse plasttutene på melkekartongene. Vær nå miljøbevisste, og avskaff dem!

Jeg vil også oppfordre dere til å tenke kartong framfor plast ellers også - hva med rømme, yoghurt og skyr på kartongbegre? Vi må alle tenke nytt og tenke miljøbevisst når det gjelder plastbruk!

Kommentarer til idéen

Dette er en kjempeidé, jeg har tenkt på dette lenge. Det er helt feil vei å gå om Q-meieriene skal overbevise den stadig økende miljøbevisste kundebasen, og naturligvis være mer miljøvennlig. Papp og kartong brytes veldig enkelt ned i naturen, og kan brukes i kompost. Gå tilbake til emballasje som er enkel å sortere og mer miljøvennlig!

- Magnus Petersen, 11. aug. 2016
Rapporter innlegg

Hei! Takk for ærlig tilbakemelding! Det er nok ikke gjort i en håndvending å erstatte disse, men vi ønsker selvfølgelig å bidra til miljøet vi og! Melkesjefen vår ser hele tiden etter nye og bedre måter å pakke produktene våre i så dette skal han ta med i beregningen! Takk for at du sier i fra til oss!

- Mads Liabø, 15. apr. 2016
Rapporter innlegg
Comment icon 2
User avatar
Irene Inman Tjørve