I disse tider hvor verden er blitt mer tilgjengelig via bl.a Internett deles også oppskrifter over en lav sko mellom brukere utenfor landets grenser. Da blir det også behov for andre ingredienser enn de som tradisjonelt finnes i norske butikker. Buttermilk er en slik ingrediens. Det er begynt å komme opp norske oppskrifter på hvordan det kan lages selv hjemme, men jeg har ennå ikke sett at det kan kjøpes i butikk.

Kommentarer til idéen

Hei! Ekte buttermilk lages av kjernemelk som er et restråstoff fra smørproduksjon. Vi lager ikke smør hos oss, og kan ikke tilby dette. Men noen ganger i engelske oppskrifter brukes ordet buttermilk om syrnet melk, da kan du bruke den syrnede melken du vil, eller evt. vår yoghurt for å få en ekstra god smak. Hvis du lager en erstatning hjemme ved å tilsette syre til melken vil det kunne erstatte buttermilk i mange oppskrifter, men du får ikke de gode smakene som du får av for eksempel yoghurt som er syrnet med melkesyrebakterier.
- Marianne, Q-Meieriene, 27. okt. 2022

Jeg gikk inn for å registrere samme ideen. Med riktig markedsføring kunne Q tjene mye på dette! Amerikanske pannekaker, yum!

- Hobbykokken, 16. mai 2021
Rapporter innlegg
Comment icon 2
KF
LayzieK