overskuddskassen.jpg

Man kan allerede bestille dagligvarer på nettet og få de levert hjem. Det er vel og bra, men det er fortsatt produsert for mye, samt at disse er dyre.

Mitt forslag dreier seg om at man bestiller overskuddskassen hjem.

Overskuddskassen:

Man får ukentlig en levering med mat og man kan velge mellom to kategorier: Vegetar og vanlig.

Kassen inneholder overskuddmat fra sentrale lagere, som f.eks. Q-meieriene, Asko, Kavli, eller andre større produsenter og leverandører av mat.

Det finnes alt for store overskudd av matvarer, som går til destruksjon pga. små feil, for stor produksjon, eller andre faktorer.

Med denne løsningen er det mulig for alle, også en familie med dårlig råd å bidra til miljøbevissthet, samt bestille mat hjem. I Norge er det nok mennesker som ønsker å benytte seg av en slik løsning, men som ikke har mulighet fordi det blir for luksuriøst.

La oss gjøre det til en trend å spise overskuddsmat og gjøre dette tilgjengelig for alle!

Med 50.000,- i startkapital, kan jeg love at jeg både kan komme i gang med avtaler, sjåfører i nærområdet i første omgang, samt reklame, nettside og firmaregistrering.

Kommentarer til idéen

Veldig bra ide. HAr lest litt om prosjektet i Danmark. Her må man få med seg mange aktører på prosjektet. Leverandører, matvarebutikker osv. Mye av overskuddsmaten går i dag til f.eks www.matsentralen.no som deler ut til trengende og veldedige organisasjoner m.fl. Hvis du vil starte et slikt prosjekt vil vi gjerne høre mer om det.

- Mads Liabø, 3. jul. 2018
Rapporter innlegg

Det er gjennomførbart og det eksisterer allerede en slik løsning i Danmark. Vi i Norge må bare være litt innovative og løsningsorienterte! :)

- Aina Ekstrøm, 11. jun. 2018
Rapporter innlegg
Comment icon 5
AE
Aina Ekstrøm