Q-Presentasjon1.png

Q-box forener kjøle-thermos, mikrokjøleskap og pumpekanne i en smart og elegant bordinnretning.

(1) Q-boxen står på spisebordet eller kjøkkenbenken. Den rommer akkurat en kartong med Q-melk. Veggene og lokket er isolerende. I bunnen er en liten kjøleskapsmotor som sørger for å kjøle ned beholderen. Når Q-boxen står på kjøkkenbenken, er den tilkoblet strøm, enten via ladekabel eller på en ladesokkel tilkblet strømnettet (à la vannkoker).

Slik bruker man Q-boxen:

(2) Skru korken av Q-melkekartongen!

(3) Skru fast dysen som hører med til Q-boxen! Dysen har samme innvendige gjenger som Q-melkekartongkorken. Den er lukket med en ventil, slik at ingen melk kan renne ut før melkekartongen er satt riktig på plass i Q-boxen og lokket er lukket.

(4) Snu melkekartongen med dysen ned, og putt den ned i Q-boxen!

(5) Steng lokket!

(6) Finn fram et melkeglass, hold det under utløpet og trykk på pumpeknappen. Da renner deilig, kald melk ned i glasset. Ingen søling!

Antakelig vil det være mulig å masseprodusere og selge Q-box til en marginalkostnad på 300-500 kr.

Q-box er mer miljøvennlig enn å ha melken i kjøleskapet, fordi den isolerer bedre, bruker mindre energi, og man unngår energitapet i det man åpner og lukker kjøleskapet.

Q-box Campingtur Edition: Hvis Q-box utstyres med et Li-ion-batteri i bunnen, som driver den lille kjøleskapsmotoren, vil den bli litt dyrere å produsere, men da vil den holde melken kald mye lenger uten strømtilkobling. I stedet for vanlig lader, kan en USB-mobiltelefonlader brukes.

Det er mulig å gjøre deler av de isolerende veggene i Q-boxen gjennomsiktige, slik at målevinduet og datostemplingen på melkekartongen kan ses fra utsiden.

Kundenytten med Q-box er at melken er lettere tilgjengelig, i og med at den står på kjøkkenbenken. Da blir det også fristende å drikke mer melk. Problemet med melk som blir lunken og fortere sur fordi den har stått lenge på bordet, er eliminert med Q-box.

Markedsfordelen med Q-box er at familier som har en slik, vil foretrekke Q-melk fremfor konkurrerende melkemerker, i og med at Q-boxen er nøyaktig tilpasset Q-melkekartongen.

Konseptet omfatter noen detaljer som det antakelig vil være mulig å mønsterbeskytte eller patentere (ikke vist her), som gjør Q-boxen bedre enn konkurrentenes etterligninger (for de vil komme). En av disse detaljene sørger for at melkekartongen blir helt tømt slik at det ikke blir liggende igjen melkedråperester i kartongen.

Kommentarer til idéen

Supert.

- Anne-Sissel Rønningen, 13. jan. 2016
Rapporter innlegg

Imponerende arbeid!

- mads, 1. jul. 2015
Rapporter innlegg
Comment icon 2
IS
Ingvald Straume