Hei,

Når vi nå er ops på karragenan er løsningen enkel. Ikke undervurder kundene deres og ikke nøl med å fjerne matsminken.

En kartong som sier "uten karragenan" og derfor "rist kartongen før bruk" er en garantert vinner.

Inntil karragenan er fjernet fra sjokomelk - eller det kommer betryggende informasjon om at dette ikke er et uheldig tilsetningsstoff - vil jeg fra i dag dessverre avstå fra å kjøpe den gode melken deres fremover.

Håper dere kommer Tine i forkjøpet!

Kommentarer til idéen

Takk for ideen din til en sjokomelk uten karragenan. Vi bruker karragenan i sjokomelken vår fordi det har den unike egenskapen at det hindrer kakao i å falle til bunn i kartongen samtidig som det ikke gir en kjempetykk sjokomelk. Her har vi ikke funnet noen alternativer som fungerer like bra, og gir oss den samme, skikkelig gode, sjokolademelken som vi har nå. Siden mange forbrukere etterspør dette så jobber vi videre for å prøve å ta bort karragenan. I forskningsartikler tilknyttet karragenans (negative) inflammatoriske påvirkning og immunotoksisitet er det usikkerhet knyttet til funnene pga utilstrekkelige metoder, udefinerte begreper og lite antall deltakere i studiene. Med bakgrunn i dette har EFSA (european food safety authority) etterlyst flere og bedre studier på dette, og midlertidig satt en ADI (anbefalt maks dagligdose) på 75 mg/kg BW (kg kroppsvekt). Dette gjøres for å eliminere usikkerheten. Dvs at hvis man veier 65 kg kan man drikke hele 6L sjokomelk om dagen uten å nå maks anbefalte daglige dose.
- Marianne Heksem, 24. sep. 2021
Rapporter innlegg
Comment icon 1
EH
espenherland