Hei,

Når vi nå er ops på karragenan er løsningen enkel. Ikke undervurder kundene deres og ikke nøl med å fjerne matsminken.

En kartong som sier "uten karragenan" og derfor "rist kartongen før bruk" er en garantert vinner.

Inntil karragenan er fjernet fra sjokomelk - eller det kommer betryggende informasjon om at dette ikke er et uheldig tilsetningsstoff - vil jeg fra i dag dessverre avstå fra å kjøpe den gode melken deres fremover.

Håper dere kommer Tine i forkjøpet!

Kommentarer til idéen

Hei Espen. Takk for at du skriver til oss. Karragenan bidrar til den gode kvaliteten vi har på produktet vårt fordi det har den unike egenskapen at det hindrer kakao i å falle til bunn i kartongen samtidig som det ikke gir en kjempetykk sjokomelk (som mange andre stabilisatorer ville gitt). Vi bruker det kun fordi det gir den gode produktkvaliteten. Vi baserer oss på de til enhver tid gjeldende anbefalingene fra mattilsynet og EFSA. EFSA evaluerer og re-evaluerer alle tilsetningsstoffer tillatt i mat med jevne mellomrom, slik at de alltid har tillatelser og grenseverdier basert på den nyeste, tilgjengelige forskningen. EFSA sitter med den fremste ekspertisen til å vurdere dette. Føre-var prinsippet til EFSA er å innføre en «maks anbefalt daglig inntaksgrense» på 75 mg/kg kroppsvekt. For å nå denne grensen med å drikke sjokomelk, og veier 65 kg, kan du drikke 6 liter sjokolademelk hver dag. Vi jobber hele tiden med å forbedre produktene våre, så vi ser på om vi kan erstatte karragenan. Det er synd å høre at du vil avstå å kjøpe produktet. Hilsen Marianne
- Marianne, Q-Meieriene, 7. nov. 2022

Syns ideen om fjerning av karregenan i alle produktene deres absolutt er noe dere bør satse sterkt på. Det tror jeg også dere vil vinne på i forhold til de forbrukerne som er bevisste på hva de putter i kroppen sin. Tilsetningsstoffer som ikke kan forsvares med matsikkerhet (kakao som synker til bunns er jo ikke det), bør unngås. Og tanken bør vel heller være at om det ikke er bevist at et tilsetningsstoff er trygt og ikke har «bivirkninger» som påvirker helsa til de som skal spise/drikke produktene, så skal det ikke brukes. Blir feil å tenke uskyldig til det motsatte er bevist i en slik sammenheng.

- ElisabethN, 16. jun. 2022
Rapporter innlegg
Comment icon 3
EH
espenherland