Min ide er enkel og handler om å (re)lansere skyr uten smakstilsetning til mangfoldig bruk. Gjerne i større porsjonsbeholdere (f.eks. 500 ml).

Jeg er selv vokst opp i Island hvor man var vant til å kunne bruke skyr på mange ulike måter, alene eller i matlaging. Husker mamma lagde f.eks. en "skyrkake", en form for ostekake (men bare sunnere), smoothies eller serverte med nyplukkede blåbær eller krøkebær.

I ettertid har islandske produsenter pekt på flere bruksområder og kommet opp med flere kakeoppskrifter bl.a. som kan være interessant å for norske forbrukere å prøve ut. Se her: https://www.iseyskyr.is/uppskriftir

Kommentarer til idéen

Teit at de ikke lanserte det denne våren heller. Synes ikke søt skyr er noe godt. Liker å bruke det som tilbehør når jeg lager middag. Det er også godt å siles for å lage labneh krem ost. Kombinasjonen av tomat og smaksatt skyr fungerer ikke?.

- Ostgirl, 12. feb. 2022
Rapporter innlegg

Ja, takk ... rent skyr, særlig skyr uten aspartam, takk!?

- Lena Ros, 2. feb. 2021
Rapporter innlegg
Comment icon 47
VH
Islending