Hjemmeprodusert yoghurt er stort i enkelte miljøer, og fremheves som et sunnere, bedre og mer næringsrikt alternativ enn konvensjonell og ferdigkjøpt yoghurt. Den kan spises naturell eller tilsettes bær og denslags, men inneholder altså ikke tilsatt sukker eller smak. En begynner med melk og startkultur for yoghurt (tror det heter yoghurtkorn, og mange kjøper det via nettet fra Danmark), og lar herligheten stå og kose seg i romtemperatur eller kjøleskap til det blir yoghurt. Jeg er usikker på fremgangsmåten her, da jeg aldri har forsøkt selv - og jeg synes det virker litt voldsomt og omfattende når det finnes så mye velsmakende og ganske rimelig yoghurt i butikken. Det er visstnok ikke vanskelig, skal man tro forståsegpåerne, men det er ikke lett å få til med homogenisert og pasteurisert konvensjonell melk. Ikke er det så lett å finne seg en melkebonde som til og med selger melk slik man vil ha den (Mattilsynet mener sikkert en del om saken), og det kan være komplisert og tungvint å kjøpe ei ku. Derfor foreslår jeg at Q kan lansere en kartong med egnet melk, som har et "hemmelig rom" med yoghurtkorn eller startkultur av noe slag. Når man kombinerer de to beholderne og følger oppskriften dere trykker på pakken, får man etter anvist tid og tålmodig venting hjemmelaget yoghurt. Gjerne så naturlig og upåvirket av kjemiske prosesser som mulig, men gjerne trygg og kontrollert som alle deres andre produkter. Jeg ser for meg noe tilsvarende ferdig melblanding til brød med tilhørende tørrgjærpose, eller evt. som et ekstra rom under en stor skrukork på "vanlig" melkekartong, som man heller ned i melka og "aktiverer" når man har kjøpt produktet og tatt det med hjem. Hadde ikke det vært lurt, kanskje? Jo!

Kommentarer til idéen

Wow! Innovativ tanke! Dette må vi nok forske en del på. Men vi skal diskutere det :)

- Mads Liabø, 15. jan. 2016
Rapporter innlegg
Comment icon 1
User avatar
Mari Elise Smebye