Ideen handler ganske enkelt om å bytte ut unødvendig plastemballasje med papp. For Q-meieriene handler det først og fremst om Skyr®-, rømme- og yoghurt- produktene. Plast er et mye mer energi-krevende produkt å fremstille, sammenliknet med plast. Samtidig er det ikke like resirkulerbart og, hvis det havner i naturen (fy fy fy), så tar det veeeeeldig lang tid før det brytes ned.

Papp er tingen.

På én måte kan dere si at "Dette er ikke noen original idé, andre produsenter benytter dette allerede". Nja... deres argeste konkurrent, Tine Meierier, er ikke det spor bedre. Heller ikke Synnøve Finden.

I utlandet, la oss gå til Sverige og Danmark, er det flere av disse produktene som i dag pakkes i papp istedenfor plast. De har til og med så fancy kartonger at kun toppen av flasken er av plast fordi skrukorken krever det. Men: denne delen kan rives av før du resirkulerer emballasjen! Genialt!

Jeg ber dere ikke om å være så geniale, dere har ikke drikkeyoghurt, men bytt ut plast med papp der dere kan! Tine Meierier mobbet dere da dere introduserte målevinduet, drit i dem. Med mindre plast og mer papp kan dere skille dere ut på det norske markedet og vise til kundene deres at dere tenker på miljøet!

Og hvis det er så viktig at deres rømmebeger skal tåle en støyt, så kan jeg love at papp tåler adskillig flere trøkker enn plast!

Har dere forresten lurt på hvorfor de største iskrem- produsentene insisterer på plast-emballasje, mens flere nisje-produsenter benytter beger av papp? Det har jeg også lurt på...

Lykke til videre!

Kommentarer til idéen

I Tyskland løser vi dette holdbarhetsproblem med pasteurisering på forhånd og så pakker vi ting i papp

- BLSR, 16. jun. 2021
Rapporter innlegg

Vi prøver oss nå med Skyr®® proteindrikke i pappkartong! Vi må nok jobbe lenger med de andre alternativene da holdbarheten kan påvirkes. Men vi skal jobbe videre med det! Stempler "lanseres" siden drikkeyoghurten (Skyr®® proteindrikke) kommer i papp :)

- Mads Liabø, 25. apr. 2017
Rapporter innlegg
Comment icon 2
SR
Sindre Rikheim